Activiteiten bij Stal Mansour

Mansour Horsemanship Dagen

Mansour Horsemanship Dagen


Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Op veler verzoek organiseren we dit jaar twee horsemanship dagen voor junioren én volwassenen. Tijdens deze twee dagen kun je kennismaken met heel veel disciplines in de paardensport van western tot mennen tot freestyle of onbeteugeld en nog veel meer. Daarnaast hebben we leerzame workshops die niet te paard zijn, maar wel alles met paardrijden te maken hebben als ruiterfit, paardenmassage, EHBO voor paarden en nog veel meer.

Wil je zelf niet te paard, dan hebben we leuke gratis demonstraties als Working Equitation, een demo met Shires, onbeteugeld springen, etc. Hieronder vind je een overzicht en beschrijvingen van de workshops. Je kunt ook gelijk naar inschrijven Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag, daar vind je alle mogelijkheden op een rij en zie je direct of het voor junioren of volwassenen is. Wees er snel bij, want de afgelopen jaren waren de workshops snel vol.

Rechtrichten: Trainen van je paard

Ben jij een goede trainer voor je paard?

Rechtricht fotoWe rijden wel op paarden, maar eigenlijk zijn ze daar niet voor gemaakt. Van nature is elk paard scheef, net als mensen. Zoals wij rechtshandig, of linksbenig zijn, zo zijn paarden dat ook. Als wij er dan bovenop gaan zitten is het belangrijk dat we ze niet scheef belasten en daardoor blessures oplopen. We gaan ze trainen om rechter te worden, rechtrichten noemen we dat. Ze worden daardoor sterker in hun spieren en hun balans verbeterd, waardoor ze ons ‘gezond’ kunnen dragen. Vanuit de klassieke rijkunst is het doel om je paard maximaal te ontwikkelen binnen zijn mogelijkheden tot een elegante, zelfbewuste en trotse verschijning die het paard van nature is. Maar hoe doe je dat? Daar maak je kennis mee in deze workshop.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert hoe je een paard traint aan de hand. Je zit er dus niet op, maar je loopt ernaast. Juist aan de hand kun je je paard goed laten gymnastieken door een scala aan rechtrichtende buigingsoefeningen. We laten je zien welke dressuuroefeningen je kunt doen met je paard aan de hand en wat het doel van die oefeningen is.

Het is heel leuk om naast je paard met je paard samen te werken, want door ernaast te lopen maak je heel anders en veel directer contact met je paard. Natuurlijk is het ook heel leuk om te merken dat je paard beter en sterker wordt van de training die je geeft. Deze workshop is een kennismaking met de basisprincipes van het trainen van je paard aan de hand.

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor minimaal half gevorderde ruiters van 16 jaar en ouder.

Wie geeft deze workshop?

We zijn heel blij dat Marlous Eertink deze workshop wil geven, zij is Ridder in de Academische Rijkunst en volgt nog steeds internationaal trainingen, bijvoorbeeld bij Marius Schneider.

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Meedoen?  Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Onbeteugeld rijden

Durf jij zonder teugels en zadel te paard?

Zmariekeonder teugels en zonder zadel op je pony of paard vraagt veel lef. Marieke van Velzen doet de meest spectaculaire oefeningen te paard zonder teugels en zadel. Zij zegt daarover: ‘Een paard dat kan doen wat hij wil, maar toch uit vrije wil doet wat jij als ruiter van hem vraagt, is dat niet de droom van iedere ruiter?’ Hoe zij dat doet laat ze tijdens haar spectaculaire demonstratie zien!

Wat leer je in deze workshop?
Zonder teugels en zadel leer je goed om zit- en gewichtshulpen te geven aan je paard. Je leert veel beter zitten, balans te houden en mee te zijn in de beweging van je paard, omdat je die beweging veel beter voelt dan wanneer je op een zadel zit. Kortom: je wordt er een betere ruiter van. Dat is fijn voor jezelf, maar nog fijner voor je pony of paard. En alles waar je beter in bent geworden door zonder teugels en zadel te rijden neem je weer mee als je weer gewoon met een hoofdstel en zadel rijdt.

Natuurlijk wordt, op basis van wat jij als ruiter al kunt en wilt, de workshop rustig opgebouwd. Je kunt bijvoorbeeld eerst alleen zonder zadel en daarna ook zonder hoofdstel rijden. Eerst alleen in stap en daarna ook in draf en galop. Het hangt er helemaal vanaf wat jij kunt en wilt. Het geeft een enorme kick om dit eens te doen!

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voorgevorderde ruiters en halfgevorderde ruiters.
De workshop wordt voor de gevorderde ruiters gegeven op twee niveaus:

  1. Onbeteugeld rijden voor gevorderde ruiters gaan we uit van ruime springervaring
  2. Onbeteugeld rijden voor halfgevorderde ruiters gaan we uit van met weinig springervaring

Meedoen?

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Meer weten over Marieke van Velzen?

Benieuwd hoe Marieke er rijdend uitziet?

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Voltige

Kun jij turnen te paard?

VoltigeTijdens voltige voer je allerlei acrobatische kunsten uit op een paard, en vaak doe je dat in galop. Het leuke van voltige is dat je het alleen kunt doen, maar ook met een team. De afgelopen jaren hebben verschillende voltigeverenigingen hun kunsten laten zien tijdens onze juniordagen.

Voltige vraagt van jou als ruiter een zeer fijne motoriek, ontspanning, ritmegevoel, evenwicht, goede houding en coördinatie. Dit klink misschien allemaal ingewikkeld, maar ook met minder spectaculaire kunsten is voltige al heel leuk om te doen en erg goed voor het ontwikkelen van je ruitergevoel.

Wat leer je in de voltige workshop?
Stapsgewijs maak je kennis met de meer ‘gewone oefeningen’ als op je knieën, gehurkt en achterwaarts zitten op je paard. Natuurlijk allemaal op een galopperend paard. Je wordt hier heel goed bij begeleid. Je zult versteld staan over wat je allemaal al blijkt te kunnen.
Durf jij het aan om dit eens te proberen? Schrijf je dan in voor de voltige.

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor elke ruiter van 7 jaar en ouder.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Meer bekijken?
Wil je een voorproefje op topniveau zien?

En nog één?

Western

Altijd al eens als cowboy te paard gewild?


peggydekraa

Schrijf je dan snel in voor de workshop western rijden! Oorspronkelijk komt het western rijden uit Amerika, waar cowboys hele kuddes vee moesten drijven. Ze hadden daar een ontspannen, werkwillig, snel, enorm wendbaar en meedenkend paard voor nodig. Uiteindelijk is deze rijstijl wereldwijd populair geworden.
Tijdens de westerndemonstratie krijg je de veelzijdigheid van het westernrijden te zien. Alles draait om snelheid, wendbaarheid en behendigheid. Denk bijvoorbeeld aan een sliding stop, een spin of achterwaarts uit een labyrint stappen.

Het westernrijden wordt allang niet meer alleen in Amerika gedaan, maar ook in de rest van de wereld.  Westernrijden wordt steeds populairder, zelfs Anky van Grunsven rijdt western.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert de basis van het western rijden. Hoe zit je, hoe geef je de hulpen? Het lijkt allemaal wel op het ‘gewone rijden’ en toch is het allemaal net even anders. Natuurlijk doe je ook een aantal behendigheidsoefeningen. Uiteraard zijn de paarden en pony’s volledig in “Western tenue”, ook dat is allemaal net even anders dan je waarschijnlijk bent gewend!

Voor wie is deze workshop?
Om mee te doen moet je minimaal een half gevorderde ruiter. We geven een workshop van 8-16 jaar en van 16 jaar en ouder.
Deze workshop kun je alleen volgen met een paard of pony van Stal Mansour.

Wie geeft deze workshop?

Peggy de Kraa is een van de meest succesvolle allround ruiters die Nederland kent. 

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Wil je een Nederlandse kampioene westernrijden zien?

Dressuur

Dressuur: de basis voor alles

Genietdress jij ook zo van een ruiter en paard die ontspannen en in harmonie samen lijken te dansen? Waar elke beweging er gemakkelijk en soepel uitziet?
Dat is precies de bedoeling van de dressuur. Paarden en pony’s zijn gemaakt om op te rijden. We moeten ze trainen, zodat ze sterker worden in hun spieren en hun balans ontwikkelen om ons te kunnen dragen. Daar is de dressuur voor bedacht. Met de oefeningen in de dressuur maak je je paard stapsgewijs sterker en fijner als rijpaard.

Tijdens de demonstratie laat Arie de Best zien hoe je met de dressuur en de dressuuroefeningen je paard kunt trainen. We leggen uit wat het doel is van de oefeningen en hoe je ze goed kunt rijden en natuurlijk ook wat er ‘fout’ kan gaan.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert hoe je correct verschillende dressuuroefeningen rijdt en daarmee je pony of paard traint. Je leert welke dressuuroefeningen je kunt doen met je paard om hem sterker te maken en waarom je die oefeningen doet. Het is heel leuk om dat eens goed te oefenen en te voelen op je paard. Natuurlijk is het ook heel fijn om te merken dat je paard soepeler, sterker en lichter aan de hulpen wordt van de training die je geeft .

Voor wie is deze workshop?
De workshop is voor 12 jaar en ouder. We maken verschillende groepen: half gevorderde ruiters en gevorderde ruiters.

Wie geeft deze workshop?

Arie de Best van Working Equitation Centre Holland geeft deze workshop. Working Equitation is een veelzijdige sport, waar je als ruiter een meester in de dressuur moet zijn.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Ben je benieuwd hoe Arie een dressuurproef rijdt met maar éen hand, want dat is een voorwaarde in de Working Equitiation?

Bekijk dan de video.

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Boogschieten te paard

Hoe spannend is dat? Boogschieten te paard!

BoogschWil jij eens iets spannenders doen te paard? Ben je niet bang de teugels los te laten? Dan is boogschieten te paard misschien wat voor jou! Bij een wedstrijd volgens Hongaarse regels is het de uitdaging in galop zo veel mogelijk pijlen te schieten. In de demonstratie laat ‘Paard en Boog’ zien hoe je dat doet.
In de workshop beginnen we iets rustiger.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert eerst schieten met pijl en boog. Daarna ga je vanaf je pony of paard schieten met pijl en boog. Deze workshop is heel goed om je vrijer te gaan voelen op je pony, nog meer vertrouwen te krijgen en te leren rijden en sturen vanuit je houding en zit.

Voor wie is deze workshop geschikt?
Deze workshop is geschikt voor half gevorderde ruiters, dus ruiters die goed zelf kunnen stappen, draven en galopperen. Vanaf 8 jaar kun je als half gevorderde ruiter meedoen met deze workshop.

Let op: Deze workshop kun je alleen met een paard of pony van Stal Mansour volgen.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Wie geeft deze les?
Paard en Boog 
 geven deze les. Zij zijn zelf heel bedreven in het boogschieten te paard en geven hier al een aantal jaren les in. Ben je na de workshop enthousiast en wil je meer? Dat kan, want ze geven ook regelmatig les bij Stal Mansour.

Benieuwd hoe dat gaat, boogschieten te paard?

Bekijk dan deze video.

Freestyle

Leer de taal van je pony of paard

FSOndanks dat je pony of paard niet kan praten communiceert hij de hele dag met andere pony’s en met jou. Snap jij altijd precies hoe jouw pony of paard met jou communiceert en hoe jij met hem kunt communiceren? Begrijp jij wat je pony of paard je probeert te vertellen? Hoe beter jij je pony of paard ‘leert verstaan’, hoe blijer je je pony of paard kunt maken. Hoe beter jij je bedoeling aan je pony of paard duidelijk kunt maken hoe fijner en plezieriger jullie kunnen samenwerken.

Wat leer je in de freestyle workshop?
Je leert beter ‘praten’ met je paard. Het freestyle loswerken is gebaseerd op hoe pony’s en paarden onderling in de kudde met elkaar omgaan en communiceren. De dominante hengst drijft de kudde en de leidende merrie geeft de richting aan. Die twee rollen moeten we dus leren vervullen als we in vrijheid en vanaf een afstand het tempo en de richting van onze pony of paard willen controleren. Je leert hoe je je pony of paard kunt laten stappen, draven, galopperen en van hand veranderen zonder dat je erop zit of je pony of paard vast hebt aan een touw.

Voor wie is deze workshop?
Voor iedereen die nog beter wil leren ‘praten’ met een pony of paard. Schrijf je direct in en doe mee met freestyle.

Let op: Deze workshop kun je alleen met een paard of pony van Stal Mansour doen.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Wil je meer bekijken?
In deze film zie je hoe je samen kunt werken en ‘praten’ met je paard in alle vrijheid.

Longeren

Longeren? Een fijne afwisseling voor je paard!

longeerLongeren is het paard laten bewegen in een cirkel, op een volte, om je heen. Het is een belangrijk onderdeel in het trainen van je paard of pony. Hij kan namelijk veel gemakkelijker bewegen, zonder dat jij op zijn rug zit. Je kunt je paard allerlei oefeningen laten doen in stap, draf en galop.

 

Wat leer je in de workshop longeren?
Je leert hoe je veilig je paard longeert. Hoe je richting en tempo bepaalt, terwijl jij in het midden staat en het paard om je heen loopt. Je laat het paard stappen, draven en galopperen. Je leert ook hoe je daarmee het paard traint, zodat hij sterker wordt in zijn lijf en daardoor jou als ruiter beter op zijn rug kan dragen. Het is leuk om eens vanaf de grond met je pony of paard bezig te zijn. Je leert goed kijken naar de beweging, dat helpt je weer als je erop zit en je hebt heel ander contact met je paard.

Voor wie is deze workshop geschikt?
Aan deze workshop kan iedere ruiter deelnemen vanaf 7 jaar en ouder.

Let op: Deze workshop kun je alleen met een paard of pony van Stal Mansour doen.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Bekijk de longeerserie van Britt

Springen

Bij jij toe aan een sprong met je pony of paard?

TijSpringdens de Mansour Horsemanship Dagen heb je alle kans om dat te doen. Veel paarden en pony’s vinden het leuk om af en toe een sprong te maken. Het is leuk om die uitdaging samen met je paard of pony aan te gaan. Springen is goed voor je balans en vertrouwen in je paard en in jezelf.

 

Wat leer je in deze workshop?
Onder de deskundige begeleiding van Hanneke Held leer je hoe je een hindernis goed aanrijdt. Wat de juiste gang en snelheid daarvoor is. Hoe je zelf voor de sprong, tijdens en na de sprong moet bewegen, zodat je je pony of paard helpt en niet in de weg zit. Je leert cavaletti’s rijden en afhankelijk van jouw niveau een paar eerste sprongetjes of al meer gevorderde sprongen te maken.

Voor wie is deze workshop?
We geven deze workshop op twee niveaus:
Voor gevorderde ruiters en voor halfgevorderde ruiters die vlot kan galopperen. Als je twijfelt of jij het goede niveau hebt hiervoor, overleg dan met je lesgever.

Durf jij de sprong te wagen? Schrijf je dan in voor ‘springen’.Deze workshop kun je volgen met je eigen paard of pony of met een paard of pony van Stal Mansour.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Politiepaardentraining

Wil jij wel eens een politiepaardentraining doen?

Pol prdBij Mansour hebben ze daar al jarenlange ervaring mee.
Pony’s en paarden worden niet zo stoer geboren dat ze gelijk een politiepaard zijn. Het zijn, zoals je natuurlijk al wel weet, vluchtdieren. Als het eng wordt rennen ze het liefst zo snel mogelijk weg. Het is dus heel erg knap van die paarden dat ze op grote groepen mensen, rook en sirenes af durven te gaan. Je moet ze daarvoor trainen, hoe je dat doet leer je in deze worskhop.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert om met je pony of paard te lopen onder parasols, over zeiltjes heen, door rook, langs zwaailichten, sirenes en nog veel meer. Jij krijgt meer vertrouwen in jezelf en in je pony of paard en je pony of paard krijgt meer vertrouwen in jou. Hoe minder snel jij en je pony of paard schrikken en op de vlucht willen slaan, hoe leuker en veiliger het paardrijden wordt.

Voor wie is deze workshop geschikt?
We geven deze workshop op twee niveaus:
Voor gevorderde ruiters en voor halfgevorderde ruiters. Als je twijfelt of jij het goede niveau hebt hiervoor, overleg dan met je lesgever.

Ben jij benieuwd of je net zulke spannende dingen aankunt met je pony of paard als een politiepaard? Schrijf je dan in voor politiepony of -paard.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Deze film geeft een beeld van de workshop

Mennen 

Wil jij ook wel eens op de bok om te mennen?

DMennenat kan natuurlijk ook tijdens onze Mansour Horsemanship Dagen als je meedoet met mennen. Je mag gelijk op de bok als echte koetsier, natuurlijk onder deskundige begeleiding.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert een aantal basisprincipes van het mennen. Dat begint met sturen vanaf de bok, dus controle over de richting en daarnaast natuurlijk ook controle over het tempo. Wist je dat het ook bij mennen belangrijk is dat je netjes rechtop en ontspannen zit? Net alsof je op je paard zit. Hoe stijg je veilig op de bok en er weer vanaf? Want ook dan is het heel belangrijk dat je pony of paard goed stilstaat en blijft staan, anders wordt wel het heel gevaarlijk. Rijd maar eens netjes een bocht door met een één of tweespan, dat is echt even iets anders dan wanneer je op je paard zit. Of stuur maar eens om een obstakel heen. Dat ga je allemaal doen als je meedoet met mennen.

Voor wie is deze workshop?
Je kunt je als beginnende ruiter vanaf 10 jaar en ouder inschrijven voor deze workshop.
Natuurlijk is een keer mennen ook heel leuk voor (meer) gevorderde ruiters.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Heb je na de juniordag de smaak te pakken gekregen dan kun je op Stal Mansour gelijk verder met de mini-mencursus.

Als je meedoet staan de speciaal opgeleide pony’s van Team Robbers en van Stal Mansour voor je klaar.

Bekijk deze leuke vlog over ‘de eerste keer mennen’

Wil jij ook wel eens op de bok om te mennen?

Working Equitation: behendigheid te paard

WWorking Eorking Equitation is nog niet zo bekend in ons land, het is een allround teamwork tussen ruiter en paard. Het is ontstaan in zuid Europa, Portugal en Spanje, waarin er gewerkt met runderen. Ondertussen is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport. Er zijn vier verschillende wedstrijdonderdelen waarin ruiter en paard het niveau van de dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. Wedstrijden bestaan uit: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.

Wat leer je in deze workshop?
Je leert een aantal basisprincipes van de Working Equitation. De nadruk ligt op het obstakelparcours gereden op stijl. Daarin werk je vanuit de dressuur in een obstakelparcours. Het vraagt veel ruiterbeheersing, een goede balans en behendigheid van ruiter en paard. Het geeft een enorme kick als het je lukt om de obstakels netjes te rijden samen met je paard.

Voor wie is deze workshop?
De workshop is alleen geschikt voor gevorderde ruiters.

Wie verzorgt deze workshop?

 

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Bekijk deze video van Pedro Torres, wereldkampioen Working Equitation

En kijk hoe de dressuur zijn basis is

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Paardenmassage

Paarden massageHet poetsen van een paard voor het rijden doen we allemaal, maar wist je dat je je paard ook kunt helpen door middel van massage? Dit is niet alleen fijn en lekker voor je paard, maar ook nog eens heel leuk om te doen! Je maakt op een andere manier contact met je paard. Wat leer je in deze workshop?

Linda van de Voorn is paarden osteopaat. Zij legt tijdens deze workshop iets uit over de spieren van het paard.  Daarna leer je een aantal basis massagetechnieken voor het paard, waardoor je op een goede en leuke manier je paard helpt om losser te worden of te blijven in zijn lijf. Zo blijft je paard goed bewegen!

Voor wie is deze workshop?

Iedereen van 16 jaar of ouder die enige kennis en ervaring heeft met paarden kan meedoen met deze workshop. 

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Anatomie van het paard

AnatomieWeet jij hoe je paard precies in elkaar zit? De meeste ruiters weten dat niet. Toch helpt het als je met je paard werkt, of dat nu onder het zadel is, aan de hand, aan de longe of voor de koets, als je wel iets van de anatomie afweet. Je begrijp dan veel beter wat er in het lijf van je paard gebeurt als je bepaalde bewegingen vraagt.

Wat leer je in deze workshop?

Maartje Kunen is medisch-wetenschappelijk illustrator en bespreekt tijdens deze workshop het skelet van het paard. Je gaat zelf aan de slag met verf om de anatomie op het paard te schilderen, bijvoorbeeld de halswervels en de heup en knie. Juist door dat op een echt paard aan te duiden leer je heel goed hoe je paard lichamelijk in elkaar zit. Dus wil je beter begrijpen hoe je paard in elkaar zit en waarom sommige bewegingen heel gemakkelijk en andere misschien moeilijk zijn? Dan is deze workshop wat voor jou!

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen van 14 jaar of ouder die al enige kennis en ervaring heeft met paarden.

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

EHBO voor paarden

ehboWeet jij hoe je kan zien wanneer een paard ziek of gezond is? En wat je moet doen als je paard een wond heeft of als hij zich niet lekker voelt? Wil je je kennis daarover uitbreiden? Kom dan naar deze leuke en leerzame EHBO workshop!

Wat leer je in deze workshop?

Bij de EHBO workshop zal onder leiding van (bijna) afgestudeerde dierenartsen worden ingegaan op de gezondheid van het paard. Je leert de vitale functies te meten zoals de ademhaling, hartslag en temperatuur. Ook komen er een aantal veel voorkomende ziektes aan bod en leer je wat je moet doen in spoedsituaties. 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen van 16 jaar of ouder die al enige kennis heeft over paarden.

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

 

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Zadelpassen

zadelpasZoals je waarschijnlijk weet heeft elk paard een andere bouw. Het ene paard heeft een korte rug, een ander heeft een hoge schoft, weer een ander heeft een heel holle rug. Je begrijpt dat op al die verschillende ruggen niet één en hetzelfde zadel past. Uit onderzoeken blijkt dat veel paarden rugpijn hebben. Een goed passend zadel is een belangrijke randvoorwaarde om rugpijn te voorkomen. Ben je benieuwd waar je op let bij het passen van een zadel en hoe je ziet of het goed ligt? Schrijf je dan in voor deze workshop!

Wat leer je in deze workshop?

Waarom dat goed ligt en waar je dan op let.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen van 16 jaar of ouder die al enige kennis en ervaring heeft met paarden. 

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

 Ruiterfitheid

ruiterfitAls ruiter ben je steeds bezig met het goed trainen van je paard, maar tegelijkertijd is het ook erg belangrijk dat je zelf fit en goed in balans bent! Adelinde Cornelissen zei ooit: ‘het mag niet zo zijn dat ik de zwakste schakel ben’. Want je paard kan nooit beter presteren dan jij als ruiter kunt. Als het jou nog niet lukt om onafhankelijk te zitten kun je van je paard niet verwachten dat hij al fijn ‘ontspannen en losgelaten aan de teugel’ loopt. Wil je weten wat voor oefeningen je kan doen om als ruiter fitter te worden en daardoor beter je paard te helpen? Schrijf je dan in voor deze leuke workshop!

Wat leer je in deze workshop?

Onder leiding van Rozemarijn de Wit, een fystiotherapeut die ook rijinstructrice is en zich heeft toegelegd op ruiterfitheid en houding en zit, werk je aan je ruiterfitheid. Dat doe je niet te paard, maar op de grond. Er komen verschillende oefeningen aan bod die je helpen om als ruiter fitter te worden en meer balans te krijgen, waardoor je je paard beter kunt rijden.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor ruiters van 12 jaar of ouder. 

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Invlechten

InvlechtenAlle wedstrijdruiters hebben wel eens een paard of pony (proberen) in te vlechten en dan blijkt dat toch lastiger dan je denkt. Naast knotjes zijn er ook andere manieren van invlechten, zoals een hengstenvlecht, die ook mooi staat! Wil je dit beter onder de knie krijgen, doe dan mee aan deze workshop.

Wat leer je in deze workshop?

Onder begeleiding van Team Mansour zullen verschillende technieken van invlechten worden gedemonstreerd en geoefend. Aan het eind van de workshop kun je (nog) beter invlechten!

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor alle junioren (6+) die (beter) wil leren invlechten. 

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Houding en Zit

Houding en zit

Hoe goed help jij je paard met je houding en zit?

We weten allemaal dat je houding en zit als ruiter heel veel invloed hebben op hoe je paard loopt. Hoe beter, onafhankelijker, jij zit, hoe beter je paard kan bewegen onder jou en met jou.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar de meeste ruiters weten dat dit misschien wel het moeilijkste van paardrijden is. Zelfs topruiters zeggen dat je met het verbeteren van je houding en zit levenslang bezig blijft.

Wat leer je in deze workshop?

Onder de deskundige leiding van Rozemarijn, fysiotherapeut en paardrijinstructrice, krijg je aanwijzingen te paard om je houding en zit te verbeteren. Natuurlijk streven we allemaal naar dat mooie plaatje, maar of het er mooi uitziet daar gaat deze les niet om. Rozemarijn kijkt vooral naar wat jij als ruiter fysiek kunt en hoe je vanuit jouw fysieke mogelijkheden (en beperkingen) je paard en jezelf nog beter kunt helpen. Sommige aanwijzingen heb je vast al vaker gehoord, maar zeker hoor je ook nieuwe aanwijzingen, omdat Rozemarijn precies weet hoe het in je lichaam werkt en wat je op welke manier kunt bereiken.

Voor wie is deze workshop?

Voor volwassenen die minimaal halfgevorderd zijn als ruiter.

Deze workshop volgt op de ruiterfit workshop. Natuurlijk kun je ze los van elkaar volgen, maar in combinatie haal je het meest uit deze workshop.

Meedoen?

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

 

Workshop Paardencoaching

Paardencoaching gelderland margien

Paardencoaching is een van de meest effectieve methodes om bewust te worden van wat je doet en waar je aan kunt werken om (nog) gelukkiger te leven. Paarden houden je een spiegel voor. Zonder woorden maar met behulp van lichaamstaal en interactie. Ze zijn duidelijk, direct, eerlijk, liefdevol en communiceren zeer effectief. In deze workshop, gegeven door Margien Wouters, leer je de beginselen van paardencoaching. Door haar eigen ervaringen heeft ze een enorme passie voor het werken met paarden en mensen ontwikkeld. Graag laat ze je kennismaken met deze interessante manier van coachen. Wil je alvast meer informatie over paardencoaching? Kijk dan op de website: www.sdmhorses.nl.

Zaterdag 13.00 uur longeerring

Zondag 13.00 uur longeerring

Kosten: € 20.00

Max 3 personen per keer, leeftijd 12+

Schrijf je in op zaterdag / Schrijf je in op zondag

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill. 

Strodorp
strodorp 150x150

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus


Naast leuke workshops en interessante demo’s, hebben we natuurlijk ook een gezellig terras waar je heerlijk buiten kan zitten en een strodorp met veel verschillende kraampjes!

Je vindt er ‘’paardenkraampjes’’ en kraampjes met dierenartikelen, zoals

Kifrahorse met paardensnoepjes (vinden de Mansour paarden heerlijk…)

JV Dekjes voor een grote sortering paardendekjes

SR.horseproducts: diverse neckropes, touwhalsters en gevlochten teugels

PetsPlace: ruim gesorteerde dierenwinkel voor alle huisdieren

  

Kom langs om te snuffelen en doe leuke (cadeau)ideetjes op bij:

Vintage USA: unieke armbandjes en memory lockers

Denise Beuse: mooie kleden en andere knusse spulletjes van vilt en wol

Ellen van der Hoeven: kunstwerkjes voor in huis

Wereldwinkel Arnhem en omgeving: fairtrade cadeaus voor elk moment

Doe mee met de Mansour Horsemanship Quiz en maak kans op een cadeaubon van € 25,- van ruitersportshop Country Mill.  

Of doe lekker mee met:

Scouting Anne de Guigné: kom je eigen broodje bakken!

MD creatief: knoop je eigen hondenriem of halstertouw in een korte workshop
(zie informatie hieronder).

Leef je uit met het schilderen van hoefijzers of laat je schminken als vogel, bloem of wat je maar wilt (tegen een kleine vergoeding)!

Zelf een halstertouw of hondenriem maken
Je kunt in een korte workshop, tegen een kleine vergoeding, je eigen halstertouw of hondenriem maken bij MD creatief. Deze workshop duurt ongeveer een half uur en is om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Je kunt je op de dag zelf bij de stand van MD Creatief inschrijven of vooraf inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.