45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Pony Instructie Weken 2017 data bekend

dorus 4    PONY INSTRUCTIE WEKEN

Ben je tussen de 8 en 13 jaar?           
En lijkt het je leuk om een hele week met pony's om te gaan in de vakanties? Dan is dit echt iets voor jou! Dit jaar organiseert Stal Mansour weer een aantal Pony Instructie weken, met als doel er een onvergetelijke, gezellige en leerzame week met de pony's van te maken!


Hoogtepunten:

Tijdens de Pony Instructie Week ligt het accent ook op het op een 'vrije' manier omgaan met pony's.

 • Freestyle les; Dat is het werken met een loslopende pony in een ruimte van 10 bij 10 meter waarbij we m.b.v. lichaamstaal controle krijgen over richting en tempo van de pony.
 • Grondwerk, dat is het doen van gehoorzaamheidsoefeningen met de pony aan een lange lijn, waarbij we gebruik maken van allerlei hindernismateriaal zoals parasols, een zeil, een wipwap, pionnen enz.
 • Rijden zonder zadel om de pony beter aan te leren voelen en om te leren goed je evenwicht te bewaren.
 • Pony masseren om meer te leren  over het lijf van de pony (waar voelt hij warm/koud, hard/zacht aan) en verder gaan we natuurlijk ook uitgebreid poetsen.
 • Alles staat in het teken om zo vertrouwd mogelijk met je pony om te gaan. Wat is er leuker dan samen met je pony te werken, en elkaar volledig te begrijpen?! 

De pony begrijpen

Tijdens de ponyinstructieweek doen we ook veel aan het thema 'de pony beter begrijpen'.  In het wild leven pony's in een kudde waarbij een hengst samenleeft met een aantal merries en hun nakomelingen. De hengst beschermt de kudde tegen gevaar en bepaalt het tempo van de kudde.

Als er een roofdier aankomt zal hij aangeven dat de kudde hard weg moet galopperen. Verder is er een oudere merrie met veel levenservaring die weet waar je lekker gras kunt eten, waar je water kunt drinken, waar je kunt slapen enz. en de hele kudde volgt haar.

Deze merrie bepaalt dus de richting van de kudde. Een pony heeft veel respect voor deze twee leiders (de hengst en de merrie). Als je als mens goed wilt omgaan met een pony moet je eigenlijk kudde worden met je pony, waarbij de pony jou als leider ziet en je uit vrije wil gaat volgen.

Deze week gaan we ons echt verplaatsen in de pony om van daaruit vriendschap te sluiten en veilig en met respect om te gaan met de pony zodat hij graag leuke dingen met ons wil doen en goed naar ons luistert.

Programma  
Elke dag begint om 10 uur en is om 16 uur  weer afgelopen. Tussen de middag eten we in onze eigen "PonyHome", dus je hoeft je lunch niet zelf mee te brengen. We doen dus erg veel!

De volgende activiteiten staan ook op het programma:

 • Verzorging (poetsen, stal uitmesten)
 • Freestyle & Grondwerk (Natural Horsemanship)
 • Theorielessen 
 • Voltigeren (gymnastiek te paard)
 • Dressuurlessen
 • Springlessen
 • Buitenritten
 • Zwemmen, Picknicken enz. enz.

(*  Geen overnachting mogelijk. Voor overnachting kun je terecht bij de naburige campings en voor overnachtingen in de buurt) 
(1 minuten lopend, hele mooie chalets !! )  kijk eens op de volgende link: 
http://www.droomparken.nl/hoogeveluwe/ 

Demonstratiemiddag
Gedurende de week leert iedereen natuurlijk ontzettend veel. Tijdens de demonstratiemiddag op vrijdag vanaf 15.00 uur, kun je aan je ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, buren, tantes, enz. laten zien wat je geleerd hebt!

Niet vergeten mee te nemen
Rijbroek, rijlaarzen, cap, gymschoenen, warme trui, regenkleding, handdoek.

Kosten
De kosten voor een ponykamp (ma t/m vr van 10 uur tot 16 uur) bedragen €240,- per ruiter, inclusief lunches en drankjes, en 1 x overnachting van donderdag op vrijdag.

Overnachten

De kinderen slapen thuis bij hun moeder, vader of verzorger. Woont u ver weg dan raden we u aan om te overnachten op het DroomPark de Hooge Veluwe. Dit park ligt 50 mtr van ons bedrijf af en bied uitstekende accomodaties voor kleine en of grotere gezinnen / families.

Neem contact op met www.droomparken.nl/hoogeveluwe 

Iedereen kan zich opgeven!

Je hoeft geen ervaring te hebben met pony's! Je kunt je opgeven door een aanmeldingsformulier aan te vragen en in te leveren. Als je verder nog vragen hebt, kun je ons even bellen op telefoonnummer 026 - 4423006. Of stuur een e-mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  voor de data en beschikbaarheid.        

Ponykampen 2017

PONYKPONYKAMP: 

Week 1: 17 juli t/m 21 juli     VOL

Week 2: 24 juli t/m 28 juli

Week 3: 31 juli t/m 04 aug

Week 4: 07 aug t/m 11 aug   

Week 5: 14 aug t/m 18 aug

Week 6: 21 aug t/m 25 aug   VOL

Arrangementen Ponykampen
Gerealiseerd door Studio Staalkaart