45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

 

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

 

 

Juniordag 03 sept 2017

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 3 september 2017 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Equimanagement

Effectief leiderschap dankzij paarden

     
Bent u op zoek naar een unieke trainingsdag voor uw organisatie, afdeling of projectteam? 
Wellicht is de training EQUIMANAGEMENT wat voor u en uw collega's. 'Equi' staat voor paard en 'management' staat voor leidinggeven. 
Dat betekent dus dat EQUIMANAGEMENT een training is voor leidinggevenden, waarbij we de hulp inroepen van het paard.                                                                                                                   

Training Coachend leidinggeven aan de hand van praktijkcasussen en het werken met paarden
Het leidinggeven vraagt een in contact met de ander voorgaan in het je richten op een visie. Dat wekt een interesse van de ander voor de wereld die zichtbaar gemaakt wordt en in ontmoeting met die wereld kan de eigen initiatiefkracht wakker worden en in zijn kwaliteit verschijnen.
In zo'n coachende wijze van begeleiden / leidinggeven speelt als basishouding het je verbinden met de ander, het deelgenoot willen zijn een belangrijke rol. Dat betekent onder andere een voortdurend creatief 'ja-zeggen'.
Als mens kan men door positie in te nemen, door beweging voor te doen en door een vooruit kijken de rol van leidende merrie en hengst op zich nemen. Men hoeft dan geen macht of geweld te gebruiken om het paard in beweging te krijgen en tot een gezamenlijk bewegen te komen.
Het paard reageert onmiddellijk en spiegelt zo de leidinggevende en coachende kwaliteiten van de mens die met hem werkt. 
Geen ervaring met paarden of daar vooreerst angst voor hebben is geen bezwaar voor deelname. Er wordt alleen naast en voor het paard staand en lopend gewerkt en niet op het paard gereden.Ervaringen

De kracht van 'ja-zeggen' was een ontdekking. Toen we eenmaal samen in beweging waren kon ik van daaruit gaan 'sturen'. Zo'n paard wil gewoon bewegen, van daaruit ontstaat de richting.
Mij raakte dat ik met zo weinig inbreng zoveel kon bereiken, dat iedere handeling, gedachte, afstand/nabijheid gevolgen heeft op het geheel, hoe miniem dan ook. Ik werd me weer eens bewust dat het gaat om het meebewegen en niet om het leiden.
Ik heb geleerd dat ik positie moet innemen. Mijn positie schept duidelijkheid en een mogelijkheid tot ver­binding of tot verduidelijking. In mijn dagelijks werk realiseer ik mij vaak dat ik zelf een positie moet innemen, daarmee kan ik een mogelijkheid tot verbinding met mensen, met een onderwerp scheppen. Positie innemen heeft ook te maken met zichtbaarheid.
Docenten/instructeurs
Jet Janssen : "Ik ben elke keer weer getroffen door hoe onverbloemd de mensen verschijnen in hun relatie tot het paard waarmee ze werken. Ik beleef het als een uitdaging om mensen even over dat drempeltje heen te helpen om zich open te stellen voor (de wereld van) het paard."
Jet rijdt al 30 jaar paard, werkt sinds 1989 op Stal Mansour , geeft menlessen, heeft het 'free-stylen' met paarden zich eigen gemaakt en is gediplomeerd manege-instructrice.
Albert de Vries: "Het mensen aanmoedigen te vertrouwen op het zich inleven in het paard, het voorbeeld volgen i.p.v. te willen bedenken wat te doen, beleef ik als voortdurende uitdaging. Wat tevoorschijn komt in  de zoektocht naar de verbinding tussen de actuele ervaring met de paarden en de eigen (werk)wereld is elke keer weer verrassend."
Albert coacht al ruim 20 jaar bij ervaringsleren en is in 2004 gepromoveerd op het proefschrift: 'Erva­rings­leren cultiveren'. Albert rijdt sinds 10 jaar paard en heeft de nodige ervaring met 'free-stylen' opgedaan.
Waarom gebruiken we nu de hulp van paarden?
Paarden zien het 'zijn' achter de 'schijn'. Het paard waarmee we omgaan spiegelt onze instelling, houding, uitstraling en gedragingen waarbij het al onze sterktes en zwaktes toont. Het paard is in zijn reacties zo natuurlijk, oorspronkelijk, direct en eerlijk dat  hij als het ware een weerspiegeling is van diegene die op dat moment met het paard werkt. Bij deze training dus geen rollenspellen met acteurs maar interactie met levende wezens die heel primair reageren en objectieve feedback geven.  
Opzet training                                                       
De training start met een toelichting op coachend leidinggeven, ervaringsleren en op het wezen paard.
Via praktisch werken met het paard krijgen we vervolgens feedback van het paard op onze lichaamstaal, uitstraling en leiderschapsvaardigheden.
Na deze eerste kennismaking analyseren we de terugkoppeling die de paarden hebben gegeven om onze sterktes te bepalen en  vast te stellen waar de uitdagingen liggen, waaraan we in de volgende ronde willen werken.  
Aan het eind van de eerste trainingsdag wordt vooruit gekeken naar concrete werksituaties waarin men de nieuwe ervaringen in wil zetten.
Op de  tweede trainingsdag wordt eerst op de in de tussenliggende tijd opgedane ervaringen teruggeblikt. Vervolgens wordt er opnieuw met de paarden gewerkt, eerst weer 'los' en later ook aan de lijn. Waar aan de orde worden achterliggende concepten van coachend leidinggeven verdiept en nader uitgewerkt.
Opnieuw wordt de tweede dag afgesloten met het vooruitkijken naar concrete werksituaties.
De derde trainingsdag heeft een vergelijkbare opbouw als de eerste twee en wordt aangepast al naar gelang de vragen, behoeftes en mogelijkheden.
Duur training
De training EQUIMANAGEMENT duurt drie dagen. (3 x 1 dag met +/- 14 dagen tussenruimte)
Een trainingsdag begint om 10.00 uur. U wordt ontvangen met koffie. De ochtend is gevuld met theorie en praktijk. Tussen de middag is er een uitgebreide lunch. Na veel praktische oefeningen eindigt de training om 17.00 uur. 
Ook kunnen we natuurlijk op het programma variaties en/of aanvullingen maken en bijvoorbeeld een aansluitend avondprogramma verzorgen of  voor overnachting zorgen.
Locatie
De training wordt gegeven bij en door Manege Stal Mansour. Deze middelgrote manege ligt midden tussen fraaie natuurgebieden zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe, Planken Wambuis, Warnsborn en de Posbank. Een unieke bosrijke omgeving dus om een trainingsdag te organiseren. 
Meer informatie of direct aanmelden?
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12
Kosten deelname: € 600,- p.p. voor de drie dagen, inclusief cursusmateriaal, gebruik paarden, koffie, thee en lunches.
Bent u met een groep, dan kunnen data en prijs in onderling overleg vastgesteld worden.
Voor aanmelding en/of meer info rmatie:Albert de Vries
Onderzoek in eigen werk
Bosboomstraat 27
6813 KB Arnhem
T.: 026-3514098/ 06-51426548  
I:   www.onderzoekineigenwerk.nl E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Of via Stal Mansour.


Jet Janssen  
Stal Mansour
Kemperbergerweg 793
6816RW Arnhem
T: 026-4423006       
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

   

Cursussen Equimanagement
Gerealiseerd door Studio Staalkaart