45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Freestyle

Freestyle-cursussen:
  • Het paard beter begrijpen
  • Werken op de grond met het paard
  • Vrij met een  paard omgaan
  • Het paard beter aanvoelen
  • Werken aan een goede relatie met een paard.
Allemaal redenen om wellicht eens aan een Freestyle cursus mee te doen. De cursussen richten zich op de volgende thema's:
  • Paarden beter begrijpen
  • Loswerken met een paard
  • Grondwerk
  • Observeren en aanraken
De rode draad is het werken aan een goede verstandhouding met het paard waarbij wederzijds respect en vertrouwen voorop staat.
U hoeft geen eigen paard te hebben, want we werken met manegepaarden. Natuurlijk is het mogelijk om met uw eigen paard deze cursussen te doen.
Tijdens de cursussen werken we steeds in kleine groepjes van minimaal 6 en maximaal 12 personen, zodat iedereen persoonlijke adviezen krijgt en met verschillende paarden kan werken.
Alle cursussen beginnen om 10.00 en eindigen om 17.00 uur.
Kosten € 98,00 per persoon per cursus, incl. paardhuur of stalling eigen paard, koffie met gebak en lunch en een naslagwerk.  Meer informatie ??? Stuur even een mailtje naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Basiscursus: Loswerken
Loswerken is het samenwerken met een loslopend paard in een ruimte van 15x15m waarbij we op afstand controle kunnen krijgen over de richting en het tempo van het paard. Daarbij gebruiken we onze lichaams-taal, houding en positie. Het loswerken is gebaseerd op het kudde-systeem, waarbij de dominante hengst de kudde drijft en de dominante merrie de richting van de groep aangeeft. Om met het paard te communiceren moet de mens de eigenschappen van deze beide dominante dieren in zichzelf verenigen.

Basiscursus: Grondwerk
Deze cursus is geschikt voor iedereen die basiscursus 1 heeft gedaan. Grondwerk is het werken met het paard aan een lange lijn (leadrope) van 4,5 meter met als doel dat het paard de 'leider' onvoorwaardelijk volgt. Bij het omgaan met het paard op de grond wordt weer ingespeeld op het natuurlijke gedrag van het paard met als doel gehoorzaamheid, medewerking, respect en vertrouwen. Er worden allerlei grondoefeningen gedaan, met en zonder hindernissen (parasol, zeil, vlaggen, pionnen enz.) die zorgen voor (zelf)vertrouwen, balans, concentratie, coördinatie en buigzaamheid bij het paard. 

Privé lessen Freestyle
U kunt bij ons ook privé-lessen in alle disciplines van het Freestyle volgen.
U kunt kiezen voor een half uur of een uur les zowel voor 1 als voor 2 personen.
Voor afspraken kunt u bellen met 026-4423006

Opfris/oefenmiddagen Freestyle
Voor iedereen die de cursussen heeft gelopen en nog een keertje wil oefenen bijvoorbeeld omdat het al langer geleden is of omdat er geen eigen paard is !
Workshop van 3 uur € 47,50
Cursussen Freestyle
Gerealiseerd door Studio Staalkaart