45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Paardrijlessen jeugdJeugdige ruiters die bij ons op Stal Mansour willen komen rijden en al ervaring hebben kunnen zich aanmelden voor een groepsles (eventueel eerst op proef om het niveau te bepalen) daarna is het mogelijk om voor "vast" in een passende groep te gaan rijden met b.v. een "10-uren kaart".
Zie onze

Klik hier voor tarieven.

Kinderen vanaf 8 jaar die nog nooit hebben gereden beginnen hun eerste lessen als volgt:
De 1ste lessen volg je in een groep van ongeveer 8 ruitertjes waarbij met 2 ruiterjes tegelijk gereden gaat worden.
Tijdens deze lessen leren de kinderen hoe ze goed in het zadel moeten zitten, hoe ze de voeten in de stijgbeugels moeten houden en de teugels vast moet houden. Verder leren ze natuurlijk hoe ze de pony kunnen laten lopen en hoe je hem kunt laten stoppen. Dit alles aan de lange lijn, "longe" noemen we die !!
Ook krijg je wat gymnastiek oefeningen terwijl je op de pony zit om te leren ontspannen en voor je evenwicht en balans. Als dat helemaal goed gaat doen we die oefeningen ook in draf.
Om je pony te sturen leer je je handen te gebruiken, via de teugels. Je benen moet je leren gebruiken om het tempo aan te geven. Ook de verplaatsing van je lichaamsgewicht in het zadel wordt duidelijk gevoeld door de pony.
Door te kijken waar je heen gaat kun je de pony een bochtje om laten lopen. De laatste les(sen) loopt de pony dan los en moet je alles zelf doen! Dit wordt je allemaal uitgelegd tijdens de lessen.  
De andere 6 ruitertjes gaan dan leren om te gaan met de pony en de verzorging.

In deze gedeeltes van de lessen komen de volgende onderwerpen aan bod: karakter, gedrag, eigenschappen, zintuigen, leefwijze en omgang met soortgenoten.
Je leert met de pony aan de hand te lopen en aan een touw vast te zetten. Verder veel aandacht aan het aanraken van de pony en het poetsen (borstelen).
Een pony die op stal staat moet iedere dag gepoetst worden voor het rijden om schoon te worden maar ook voor zijn gezondheid. Je kan zo ook goed zijn huid, benen en hoeven controleren. Verder leer je een pony het zadel op te leggen en het hoofdstel om te doen.
De kleding voor deze eerste lessen mag een makkelijke broek (joggingbroek) zijn, met daarbij laarzen of stevige schoenen. Een veiligheidscap is verplicht, maar is voor de eerste lessen te leen bij de receptie.
De lessen zijn wekelijks op de daarvoor afgesproken tijd en worden zoveel mogelijk door dezelfde lesgever gegeven, per keer zullen er steeds meer pony's ingezet worden. 
Na een ongeveer 6 weken of eerder kunnen alle ruitertjes zelfstandig hun pony rijden !! 
Je gaat samen met iemand van de staldienst zorgen dat je pony gepoetst en gezadeld wordt. Als iedereen klaar is loopt de groep tegelijk naar de rijbaan waar iedereen geholpen wordt met opstijgen. Ook wordt even gecontroleerd of alles goed op de pony ligt. Het kan zijn dat de pony waar je op moet al loopt of na jouw les wordt overgenomen.
Voor de groepsles moet je altijd een half uurtje vooraf aanwezig zijn. Op het bord staat dan je naam achter de pony die je die les gaat rijden.  

De M&RB:
Aangezien je nu echt gaat met ponyrijden wordt je lid van Stal Mansour!!  Het inschrijfformulier voor Stal Mansour zit ook in het pakket van boekjes o.a. het M&RB - boek met daarin alle informatie over het M&RB - diplomarijden: door het rijden van M&RB - proeven kun je zelf toetsen hoe ver je bent met je opleiding in ponyrijden en kun je diploma'€™s halen. 

Klik hier voor tarieven.

Bij de 1ste les krijg je:

  • Een inschrijfformulier voor het lidmaatschap bij Stal Mansour
  • Een folder van de M&RB over de ruiteropleidingen.
  • Een brochure over "Veilig Paardrijden"
  • Het boek "Leer Paardrijden met Plezier"
  • Het boekje "Ponyrijden, de goede start"
  • Een borstel tas !!   

Aanmelden
Men kan zich aanmelden door een een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  met de "Naw" gegevens. Zodra er plaats is wordt u gebeld voor het maken van een afspraak voor de eerste les. 
 
Theorielessen:
Wanneer de kinderen een aantal lessen hebben gehad kunnen ze zich opgeven voor theorielessen, deze dagen zijn wordt aangegeven op het bord in de foyer.

Lees hieronder meer informatie over belangrijke zaken !! 

Klik hier voor tarieven.

Abonnement:

U kunt voor uw kind een les-abonnement nemen voor 10 of 20 uren !
De lessen duren een uur, hierin zit ongeveer 5 minuten opstijgen en 5 minuten uitstappen en afstijgen. 
Bij 10 uur rijdt uw kind 1 x per week, bij 20 uur kan uw kind 2 x per week rijden.
De 10 uurs abonnementen zijn 11 weken geldig, dus uw kind kan binnen de looptijd 1 x afzeggen.
De 20 uurs abonnementen zijn 15 weken geldig, dus uw kind kan binnen de looptijd 2 x afzeggen.
Bij ziekte rekenen we de les niet door !
Maar bij niet komen of te laat afmelden, niet 24 uur voor de les, berekenen we de les wel door !
Het abonnement loopt stilzwijgend door, na de 10de les of het verlopen van de kaart wordt er automatisch een nieuwe kaart aangemaakt.
U kunt altijd op kantoor vragen hoe de stand van de kaart is.
Opzeggen:
Mocht u onverhoopt het abonnement willen opzeggen dan dient u dat een maand voor de einddatum van het lopende abonnement schriftelijk te doen !!
Vakantie:
Mocht u op vakantie gaan en kan uw kind dan even niet rijden dan horen wij dat graag zo snel mogelijk, bij de receptie hebben we formulieren waarop de vakanties aangegeven kunnen worden.
Wij vragen u zo veel mogelijk "inhaallessen" in die tijd af te spreken, mocht u hiermee in de problemen komen meldt u zich dan even op het kantoor.

Klik hier voor tarieven.

     

Gerealiseerd door Studio Staalkaart