45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Paardrijlessen volwassenen

Bij ons kunt u zowel privé als in een groep rijles volgen. We geven les in de binnen- of buitenmanege, afhankelijk van het weer. U rijdt daarbij op één van onze paarden of pony's. Of op uw eigen paard.

In de dressuurlessen wordt veel aandacht gegeven aan de basis van het paardrijden, de dressuur. Daarnaast geven we speciale springlessen, zowel in de manege als op onze crossbaan. Ook geven we aparte lessen voor ruiters die graag in het bos willen rijden, zodat deze ruiters goed voorbereid zijn op het buitenrijden

Onze lessen duren een uur daarin ook het op en afstijgen en uitstappen van de paarden.

Privé-les op een manegepaard of (privé)les op uw eigen paard / pony is natuurlijk ook mogelijk.

Rijlessen worden gegeven vanaf de leeftijd van 8 jaar. De jongeren rijden in de middaguren, de volwassenen in de ochtend en avonduren.

Elke week wordt er geoefend in het voltigeren en de mogelijkheid wordt geboden om aan eigen wedstrijden mee te doen. Voltigeren is uitermate geschikt voor de jeugd die nog geen 8 jaar is. Deze lessen worden op de vrijdagmiddag gegeven vanaf 17.00 uur. Kom eens kijken !!!!!

Gevorderden die voor het eerst bij ons komen, kunnen eerst aan een proefles (groepsles) deelnemen om de sfeer te proeven en de kwaliteit van ons bedrijf te beoordelen. Na de eerste proefles kunnen we in overleg met u een passende lesgroep uitzoeken. De lesgroepen zijn namelijk ingedeeld naar niveau en leeftijd.

Hieronder lees u meer over onze paardrijdcursussen voor beginnende ruiters. Er is een speciaal programma voor volwassenen en voor kinderen.

Klik hier voor tarieven.

Paardrijcursus voor volwassenen

Hieronder leest u hoe het leren paardrijden bij ons in zijn werk gaat. Voor beginnende ruiters hebben we een weloverwogen opleidingsprogramma ontwikkeld, bestaande uit een aantal cursussen, om u gedegen te begeleiden in het leren paardrijden. Dit programma ziet er als volgt uit:

 
We willen iedereen in de gelegenheid stellen om een proefles te volgen alvorens u een hele cursus gaat doen. In deze proefles van een half uur kunt u ervaren wat het paardrijden allemaal inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Indien u de smaak te pakken heeft kunt u zich opgeven voor de startercursus.

Deze les kunt u ook "los" betalen, u hoeft dan dus geen kaart te kopen voor 6 of 10 uren. Zie Tarieven voor de kosten van deze proefles. 

Starterscursus
Iedere volwassen ruiter die het paardrijden nog moet leren, begint met het volgen van de starters-cursus. Deze cursus bestaat uit zes privé longelessen van 30 minuten aan de longe en twee theorielessen van twee uur.

Dit zijn paardrijlessen waarbij de instructeur het paard vasthoudt aan een lange lijn (longe), zodat u nog niet hoeft te sturen. U hoeft alleen maar de bewegingen van het paard te volgen en krijgt daardoor een indruk hoe het aanvoelt op een paardenrug.

Tijdens deze lessen leert u hoe u goed in het zadel moet zitten, hoe u uw voeten in de stijgbeugels moet plaatsen en de teugels in handen moet nemen. Verder leert u hoe u het paard kunt laten lopen en hoe u het kunt laten stoppen. Verder krijgt u wat gymnastiek oefeningen te paard om te werken aan uw ontspanning en evenwicht en balans.

Als u volkomen op uw gemak bent gaat uw paard voor het eerst in draf en leert u deze snellere beweging van het paard te volgen. Om uw paard te laten begrijpen wat u wilt, staat u een aantal natuurlijke middelen ter beschikking die we hulpen noemen: met uw handen, via de teugels, kunt u het paard de richting aangeven.

Met uw benen kunt u door druk uit te oefenen het paard motiveren om harder te lopen. Ook de verplaatsing van uw lichaamsgewicht in het zadel wordt duidelijk waargenomen door het paard.

Door te kijken waar u heen gaat kunt u het paard laten afwenden, door u op te richten gaat het paard langzamer lopen of zelfs stoppen. Al deze hulpen worden u uitgelegd in de starterscursus en kunt u uitgebreid in praktijk oefenen.

De longelessen volgt u individueel. Elke les duurt over het algemeen niet meer dan 30 minuten. Uw instructeur maakt met u persoonlijk een afspraak voor de zes longe-lessen.

In kleine groepjes van vier tot acht mensen volgt u verder twee kennismakingslessen van twee uur. In deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod: Het wezen paard, zijn karakter, gedrag, eigenschappen, zintuigen, leefwijze en omgang met soortgenoten.

Verder kijken we in de praktijk naar een loslopend paard om te zien hoe het paard beweegt in diverse snelheden en leert u hoe de mens controle kan krijgen over deze snelheid en de richting waarheen het paard loopt. Ook leert u tijdens deze  lessen alles over de omgang op de grond tussen paard en mens.

U leert met het paard naast u aan de hand te lopen, het paard te leiden en aan een touw vast te zetten. Verder veel aandacht aan het aanraken van het paard en het poetsen (borstelen). Een paard dat op stal staat moet iedere dag gepoetst worden voor het rijden.

Uit oogpunt van hygiëne en gezondheid is dat noodzakelijk. Het dagelijks aanraken is tevens een uitstekende manier om de toestand van zijn huid, ledematen en hoeven te controleren. Verder natuurlijk uitgebreid aandacht aan hoe u een paard het zadel op moet leggen en het hoofdstel moet omdoen.

Klik hier voor tarieven.

M&RB
Stal Mansour is aangesloten bij de Manege en Ruiter Bond.

Tijdens de theorielessen vertellen wij u hier meer over en geven wij u een toelichting op het M&RB - diplomarijden en het ruiterpaspoort.

Ook overhandigen wij u het M&RB - boek met daarin alle informatie over het diplomarijden. Door het rijden van M&RB - proeven kunt u uzelf toetsen hoe ver u bent met uw opleiding in paardrijden en kunt u diploma's halen.

Door het behalen van een aantal diploma's kunt u toewerken naar het behalen van buitenrijcertificaten.
Verder wordt het reilen en zeilen bij Stal Mansour nader toegelicht.

Denk hierbij aan de huisregels, de algemene voorwaarden en de activiteiten en evenementen die we organiseren.

De startercursus bestaat uit zes longelessen van een half uur en twee theorielessen van ongeveer 2 uur. Mocht u na het volgen van de zes longelessen nog behoefte hebben aan een persoonlijke paardrijles dan kunt u een extra les toevoegen van een half uur.

Na het volgen van de startercursus bent u er klaar voor om verder te gaan met de groepslessen.  

Kiest u er voor om langer privé les te nemen dan kan dat natuurlijk.

De starterscursus bestaat uit:

  • Een aanmeldingformulier voor Stal Mansour
  • 2 Theorielessen van 2 uren
  • 6 longelessen van een half uur.

Klik hier voor tarieven.

Vervolg

Na het doorlopen van de Starterscursus kunt u een 10-urenkaart aanschaffen indien u 1x in de week wilt rijden. U kunt een 20-urenkaart aanschaffen indien u 2x in de week wilt rijden.

Startdata
Regelmatig starten er nieuwe groepen, te beginnen met de introductiecursus, daarna de starterscursus en aansluitend de basiscursus.  
Bel dan even naar ons en geef even aan dat u een proefles wilt rijden. U kunt dan direct een afspraak maken of u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld door een van onze instructeurs om een persoonlijke afspraak te maken. Mailen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Paardrijlessen-buitenritten Lessen volwassenen
Gerealiseerd door Studio Staalkaart