45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Historie

Stal Mansour is een familiebedrijf dat reeds in 1959 door de ouders van de huidige eigenaar Rik Steijn is opgericht. Nadat het manegebedrijf was opgericht achter de "Leeren Doedel" op de Amsterdamseweg in Arnhem, verhuisde het bedrijf naar Oosterbeek waar stalling werd gevonden bij landbouwer Frederiks aan de Valkenburglaan.

Door vergroting van het bedrijf werd naast de boerderij een grote stal gebouwd en later een foyer en een woonhuis voor de familie Steijn.

Na ongeveer acht jaar daar de manege te hebben gerund in een stichtingsvorm, is de familie Steijn zelfstandig verder gegaan. Eerst bij landbouwer Schouten in Doorwerth, toen bij Familie de Beijer in Schaarsbergen, vlak bij de huidige locatie.

In 1972 op 1 maart is het bedrijf verhuisd naar de huidige lokatie op de Kemperbergerweg. Stal Mansour is daar inmiddels 35 jaar gehuisvest.

In het begin waren er 8 paarden waarop de lessen gegeven werden. Inmiddels staan er 50 paarden en pony's op stal.

In het Arabisch betekent het woord Mansour 'overwinnaar'. Begin jaren '70, die toch moeilijk waren voor een manegebedrijf, is deze naam gekozen en heeft het zijn uitwerking niet gemist.

Het bedrijf is aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond. Daarnaast heeft het bedrijf in het jaar 2002 het veiligheidscertificaat gekregen.

Inmiddels groeit het bedrijf uit tot meer dan alleen een manege.  

Er worden vele cursussen gegeven met het doel om ruiters / mensen te leren omgaan met het wezen paard, zodat we als mens met respect en gevoel met een paard omgaan.

Stal Mansour Historie
Gerealiseerd door Studio Staalkaart