45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Huur Hit-Air bodyprotector

1 2

Huur Hit-Air bodyprotector

 

Op onze manege en bij bedrijven om ons heen zien we steeds meer de trend ontstaan dat manegeruiters met bodyprotector gaan rijden. We hebben verschillende partijen gehoord en vinden dat de Hit-Air bodyprotector het best aansluit bij de gebruiksdoeleinden binnen het manegebedrijf. Omdat de aanschaf van een dergelijke bodyprotector, zeker voor een kind in de groei, heel erg duur is hebben we besloten als bedrijf een aantal van deze bodyprotectors aan te schaffen en te huur aan te bieden.

Gebruik bodyprotector

Naast de scholing van de ruiters en de omgang met het paard levert een veilige uitrusting een grote bijdrage aan het verminderen en voorkomen van ernstige blessures en verwondingen. Naast een goedgekeurde veiligheidscap en goed schoeisel kiezen steeds meer mensen ervoor om tijdens de paardrijles een bodyprotector te dragen.

Hit-air bodyprotector

Het airbagvest is een modieus vest dat het best omschreven kan worden als een bodywarmer met een geïntegreerd airbagsysteem en rugprotector. Bij een val, wanneer de ruiter uit het zadel raakt, activeert het spiraalkoord, welke de ruiter aan het zadel bevestigd, automatisch het airbagsysteem. Het vest is aangenaam te dragen en het grote voordeel, ten opzichte van een standaard bodyprotector, is dat de bodyprotector niet stug is en de bewegingsvrijheid dus niet belemmerd.

Bij een val sluit in minder dan een halve seconde de airbag om de romp waardoor u rondom vanaf uw nek tot aan uw stuitje beschermd bent. Het Hit-Air airbagvest beschermt de nek, ruggenwervel, de buikstreek, borstkas, ribben en het stuitje en werkt als een schokdemper bij het raken van de grond. Als de airbag geactiveerd is wordt het bovenlichaam gedurende een aantal seconden volledig gefixeerd waardoor het risico op wervelverschuivingen, whiplash en ernstige verwondingen verminderd wordt. Doordat de wervelkolom gestabiliseerd wordt hebben hals en nek beperkte bewegingsmogelijkheden en zijn deze optimaal beschermd.

Na een val is het vest gewoon weer opnieuw te gebruiken. Even het zand afkloppen en het CO2-patroon vervangen! We hebben altijd voldoende patronen op voorraad om deze direct te vervangen.

Ongewilde activering bij het afstijgen, wanneer u vergeet om het spiraalsnoer los te klikken, komt voor omdat er bij kinderen ca. 19 kg en bij volwassenen ca. 35 kg vallend gewicht voor nodig is om de airbag te activeren. Dus mocht u vergeten uzelf los te klikken van het zadel dan zal de airbag zich opblazen. Ruiters wennen snel aan het nieuwe clip-on/clip-off systeem. Uiteraard zijn onze instructrices erop attent gemaakt hier extra op te letten!

Keuring

De Hit-Air airbagvesten zijn de enige volledig CE-goedgekeurde airbagvesten op de markt waarbij de mechanische proeven voor de activering van de airbag en de benodigde tijd voor het vullen van de airbagkamers zijn uitgevoerd door TNO in Nederland. De Hit-Air airbagvesten zijn zowel mechanisch als materieel volledig en grondig getest en beschikken dan ook op basis van deze testen over een door TNO Nederland uitgegeven CE-certificaat.

De Hit-Air bodyprotectors zijn niet goedgekeurd volgens de EN 13158-2000 Beta level 3 norm. Dit omdat deze norm alleen bodyprotectors goedkeurd die ook naast het paard bescherming biedt. De Hit-Air bodyprotector doet dit niet omdat hij naast het paard, wanneer niet geactiveerd, niet opgeblazen is. Echter is men momenteel wel bezig om de wetgeving hierin aan te passen.

Mogelijkheden bij Stal Mansour

Omdat de aanschaf van een Hit-Air bodyprotector erg kostbaar is (volwassenen € 450 en kinderen € 350) denken we dat dit voor aan aantal van jullie een drempel is om geen bodyprotector aan te schaffen. Om jullie hierin tegemoet te komen hebben we besloten om een viertal bodyprotectors aan te schaffen en deze te huur aan te bieden. Wanneer blijkt dat er veel vraag naar de bodyprotectors is gaan we het aantal uitbreiden.

De volgende maten zijn bij ons te huur:

  • Kinderen M
  • Kinderen L
  • Volwassenen XS
  • Volwassenen M

De bodyprotectors zijn aan de zijkant met klittenband verstelbaar. Hierdoor zit er waarschijnlijk voor iedereen een passende maat bij. Echter hebben we van iedere maat één bodyprotector. Wanneer u besluit een bodyprotector te huren raden we u aan zo spoedig mogelijk een afspraak met ons te maken in verband met het gelimiteerd aantal.

De huur van een bodyprotector bedraagt € 2,50 per les. Wanneer u besluit de bodyprotector voor een hele leskaart te huren betaalt u met uw M&RB ruiterpaspoort slechts 9 x, dus € 22,50 i.p.v. € 25,00.

Wanneer de bodyprotector geactiveerd wordt, door een val van het paard of door het niet loskoppelen bij het afstappen, moet het gaspatroon vervangen worden. De kosten van een nieuw gaspatroon zijn € 20,00. Deze kosten zullen we bij u in rekening brengen.

Wanneer het rijden met de bodyprotector u bevalt kunt u via Stal Mansour ook een eigen bodyprotector aanschaffen. Neem voor meer informatie over de aanschaf van een bodyprotector contact op met Rik.

Wij willen nogmaals stellen dat het op Stal Mansour niet verplicht is om met bodyprotector te rijden. Het rijden met een Hit-Air bodyprotector verminderd volgens ons de kans op blessures. Wij vinden het echter niet nodig om het dragen van een bodyprotector te verplichten, wel raden we het gebruik van de Hit-Air bodyprotector aan.

 

Kijk voor meer informatie over de bodyprotector op www.hitair.info  Met vragen kunt u altijd terecht bij Rik of stuur een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

temp Huur Hit-Air bodyprotector
Gerealiseerd door Studio Staalkaart