45 jaar Stal Mansour

Dit jaar vierden wij ons 45 jarig jubileum!

Op 20 en 21 mei 2017 hebben we een mooi "Mansours Feest" gehad!

Met de voorstelling "Ode aan het Paard"

Alle (oud) ruiters en bekenden zijn elkaar weer tegengekomen op de reunie. 

In juni 2022 vieren we ons 50 jarig bestaan, zet vast in uw agenda!!

 

 

Juniordag 02 sept 2018

Logo Jr dag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!

Hou 2 september 2018 vrij in uw agenda!

                                                                                                                                                                 

Trompetterkorps te paard "Mansour"

HET TROMPETTERKORPS TE PAARD, MANSOUR

Indrukwekkend trompetgeschal, machtige paarden, de rillingen gaan over je lijf.

Feestelijk geklede herauten, je wordt opgetild in een andere sfeer.

In een optocht:

Met carnaval, bloemencorso, een nationale feestdag, Sinterklaas, een prijsuitreiking of een andere feestelijke gelegenheid. De herauten van het Trompetterkorps, in stijlvolle herautenkostuums, als aankondigers en wegbereiders voor wat komen gaat. Van 4 tot 10 herauten te paard, waar gewenst ondersteund met een paukenpaard.

tk1 - kopie

Als show:

Op een country-fair, in het voorprogramma van een wedstrijd of show, een open dag of op een andere activiteit. Een show van 10 tot 20 minuten, waar de herauten al blazend figuren rijden, in stap en draf.

tk2 - kopietk3 - kopie

Ter ontvangst:

Bij een bruiloft, een feest, een zakenontmoeting of een andere gelegenheid waar de gelukkigen en de gasten ontvangen worden door meestal 2, maximaal 4 herauten te paard.

tk4 - kopie


We hebben o.a. opgetreden:

Optochten: Carnavalsoptocht op Rosenmontag te Keulen (te zien op de Duitse TV); Reuzenoptocht, Maastricht; ……. Turnhout; 5 mei, Katwijk; Sinterklaas, Arnhem, Elburg, Ede, Veenendaal, Amersfoort; Koningsdag, Arnhem.

Shows: Country Fair, Barneveld; samen met de Gele Rijders, gekleed in het gala-tenue van de Gele Rijders, op Dag van het Paard, Hoge Veluwe; afscheid Valegro in Brabanthallen.

Ontvangsten: Bij kasteel Doorwerth, Doorwerth; Warnsborn, Arnhem; personeelsfeest, Arnhem; jaarlijkse galadiner carnavalsvereniging, Arnhem. Opening Musis Sacrum door HM Maxima, Arnhem

Training van de herauten

Elke vrijdagavond oefent het korps, die uit zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers bestaat, zowel muzikaal als te paard.

Het muzikale repertoire          

Het Trompetterkorps staat onder muzikale leiding van Peter Pieterse en Edwin Lutjeboer.

De trompetten zijn zogenaamde signaaltrompetten of cavalerietrompetten, die met één hand gespeeld kunnen worden. De verschillende natuurtonen worden gevormd door de lipspanning te veranderen.

Het repertoire van het Trompetterkorps bestaat uit militaire marsen, eresignalen, signalen uit de jachtwereld en speciaal voor het Trompetterkorps geschreven composities.

Training van paard en ruiter

Gea Draaijer verzorgt de instructie van het korps rondom het paardrijden: De trompetters worden getraind in het rijden met één hand, zodat met de andere hand de trompet vastgehouden kan worden. De paukenist krijgt onderricht in het besturen van het paukenpaard met de voeten, om de twee pauken, die aan weerszijden van dit paard bevestigd zijn, te kunnen bespelen.

De training van de paarden kan vergeleken worden met de wijze waarop politiepaarden worden opgeleid. Allereerst moeten nieuwe paarden wennen aan het geluid van trompetten vlak boven hun oren. Daarbij worden sirenes en donderpotten gebruikt, om de paarden aan veel mensen en lawaai te laten wennen en vertrouwen te hebben. Paard en ruiter dienen namelijk onder alle omstandigheden rustig te blijven voor hun eigen veiligheid maar ook de veiligheid van het publiek.

Door deze intensieve opleiding van paard en ruiter kan het Trompetterkorps bij alle optredens een hoge kwaliteit van rijden, muziek en veiligheid geven.

Rik Steijn heeft de algehele verantwoordelijkheid voor het korps en de organisatie.

Optreden

Eén of enkele uren voor het optreden worden de paarden geborsteld en gewassen en klaar gemaakt voor de reis. Ter plekke worden de paarden opgetuigd. Bij thuiskomst worden de paarden goed verzorgd en kunnen ze de actiefstal weer in.

Wilt u meer weten?

https://www.facebook.com/manegemansour/

https://www.facebook.com/tktepaard/

Wij kunnen u laten weten waar we optreden, zodat u een keer kunt komen kijken en luisteren.

Of vraag een offerte aan. De mogelijkheden zijn onder ander: 2 herauten te paard verwelkomen en een optocht met 10 paarden van 2-3 uur.


Trompetterkorps te paard Mansour

Kemperbergerweg 793
6816 RW ARNHEM
Tel. 026 - 4423006

E-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Het Trompetterkorps Mansour is aangesloten bij de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen

Trompetterkorps
Gerealiseerd door Studio Staalkaart