Wat is er nou mooier dan je verjaardag of ander feestje te vieren op onze manege? Samen met je beste vrienden ga je de pony’s poetsen en knuffelen, wie weet zelfs een stukje rijden, en achteraf krijg je lekkere patat en fris.

We organiseren kinderfeesten vanaf 5 jaar tot en met ongeveer 12 jaar, in groepen van minimaal 5 en maximaal 12 kinderen. De feesten duren altijd zo’n 1,5 uur, inclusief eten en drinken achteraf.

Elk feestje beginnen we met een rondleiding over de manege. Hoe slapen paarden? Lusten paarden frietjes? Hebben zij het niet koud? Dit is je kans om alles te vragen wat je maar wil weten over pony’s!

Let op: zorg je ervoor dat jij en al je vrienden voor de veiligheid een lange broek dragen? En dichte schoenen of laarzen aan hebben? Bij het rijden is een ‘cap’ (helm) verplicht, maar daar hebben we er hier voor jouw feestje genoeg van liggen.

Van 5 tot 6 jaar: Pimp je pony-feestje

Na de rondleiding komen de pony’s eraan. Eerst gaan jullie natuurlijk je pony zo goed poetsen dat ze glimmen. Na het poetsen komen de versierspullen. Heb jij wel eens een paard met een jasje aan gezien? Of gekleurde hoeven? Hier kan het allemaal! Met dit feestje gaan we dus niet op de pony’s rijden, maar wel veel doen met de pony's. Maak je pony de mooiste, de stoerste en win een prijs!

Van 6 tot 8 jaar: Voltigefeestje

Na de rondleiding brengen we de voltigepony’s. Zij zijn speciaal getraind om jullie te leren gymnastieken op hun rug! Jullie maken de pony’s mooi schoon, en daarna trekken jullie je gymschoenen aan. Na de warming-up begint het echte werk. Wie kan er het langst staan op een pony? Weet jij hoe ‘De Prinsen of Prinsessenzit’ moet? Wie weet ga je zelfs met z’n tweeën op de pony een kunstje laten zien!

Van 8 tot 12 jaar: Ponyrijdenfeestje

Na de rondleiding gaan jullie de pony’s eerst helemaal poetsen en opzadelen. Pas dan gaan jullie echt opstappen. Heb jij wel eens op de kleinste pony gezeten? Of juist op een hele grote? Of misschien mag je wel op de allermooiste! Na de les heb je in ieder geval geleerd om met losse handen te rijden, kan je sturen én de oren van je pony aanraken. En misschien gaan jullie bij mooi weer zelfs wel een stukje door het bos wandelen.     

Boek je feest!

De feestjes organiseren we op zondagen:  

  • Van 12.00 uur tot 13.30 uur
  • Van 13.30 uur tot 15.00 uur
  • Van 15.00 uur tot 16.30 uur

 

Kijk hier voor de tarieven.

Neem contact met ons op om te kijken welke datum en tijd mogelijk is.