Stal Mansour

Nieuws & Agenda

Onderlinge wedstrijden M&RB de D proeven 2023

M&RB wedstrijden 2023      Startlijst 24 september 2023 

                                               Inschrijven 29 oktober 2023   

                                               Inschrijven 26 november 2023

 

Meer informatie over de wedstrijden kun je op de volgende linken vinden: www.manegeruiterbond.nl en hier en natuurlijk bij je lesgever!!

NIEUW  Inschrijven via de linken hieronder. 
LET OP    na inschrijven kun je niet meer anuleren. 
EN          wij moeten de inschrijving goed keuren.
EN          na de sluitings datum maken we de startlijst die dan hier en op het bord zichtbaar zal zijn.

Om vast in uw agende te noteren!!

D-PROEVEN 
Door op de datum te klikken kun je nu inschrijven voor de wedstrijd.

Let op:
Door direct te betalen ben je ingeschreven, betaal je (nog) niet dan kom je onder aan de lijst te staan en is de inschrijving dus nog niet definitief.
Een week voor de wedstrijd komt de startlijst hier te staan.
Kijk goed in je eigen agenda voor het inschrijven, afzeggen kan tot dat de startlijst gemaakt is. De betaling blijft staan voor de volgende wedstrijd dan.
Succes!!

Kijkers, familie zijn weer welkom!   Jullie mogen de foyer weer in en de koffie staat klaar.!
Inschrijven via de linken hieronder. Sluitingsdata zijn telkens 1 week voor de wedstrijd.

Volgende westrijden:   

M&RB Wedstrijden D-Proeven 2023:

 Let op, op 24 september 2023
              op 29 oktober
              op 11 november
              op 27 november
Zijn weer de volgende wedstrijden.

Voor iedereen hieronder nog even een uitleg over het wedstrijdrijden en de promotie:

Wat is M&RB Diploma rijden?

Elke ruiter van Stal Mansour is in het bezit van een Manege Ruiterpaspoort. Hierin zijn allerlei vakjes opgenomen. In elk vakje past een stempel. Wanneer je M&RB wedstrijden gaat rijden komen in de vakjes van de dressuurproeven stempels te staan. Hieraan zie je de vorderingen die je maakt. Bij elke wedstrijd lever je je paspoort in voordat je gaat rijden. Je krijgt je paspoort dan weer terug bij de prijsuitreiking!

MRB Ruiterpaspoort

Het inschrijven van de proeven gaat online via onze website. Je kan daar ook een voorkeur opgeven op welke pony je graag wilt rijden. Let op; Elk paard / pony mag maar 2 proeven per dag ingedeeld worden, bedenk dus altijd een tweede of derde paard / pony voor je inschrijft!

Op de dag van de wedstrijd vragen we je om een uur van tevoren aanwezig te zijn. Je pony of paard mag er natuurlijk zo mooi mogelijk uitzien, net als jij zelf! Maar let op; We hebben wel bepaalde regels, maar we geven GEEN extra punten voor je uiterlijke verzorging! Iedereen die meedoet is natuurlijk gelijk.

Kledingregels:
- Elke ruiter mag zelf weten wat hij of zij aanheeft. Het staat echter wel mooi als je je een beetje netjes kleed. Denk aan donkere kleding, netjes gepoetste laarzen en bij lang haar je haren opgestoken/vast.

-Heb je een wedstrijdtenue? Dan moet deze wel helemaal compleet zijn. Dus dat betekend, witte rijbroek, witte blouse, plastron, haarnetje, witte rijhandschoenen, laarzen/chaps en een jasje.

De wedstrijddag:

Op de wedstrijddag zelf let je goed op je starttijd (deze staat ongeveer een week voor de wedstrijddag op de site gepubliceerd maar wordt regelmatig aangepast). Na het opzadelen van je pony/paard ga je naar de rijbaan. Daar is de instructeur die je gaat begeleiden tijdens het losrijden. Vervolgens wordt je geroepen door de ringmeester als je proef bijna begint, zodat je op tijd klaar staat bij de rijbaandeur.

Aan het eind van de wedstrijd is de prijsuitreiking. Als je het erg goed hebt gedaan verdien je een punt en krijg je een stempel in je paspoort.

Puntentelling:

Bij 189 punten of meer, kun je 1 promotiepunt behalen. Zit je onder deze punten? Dan rij je de volgende keer nogmaals dezelfde proef, en krijg je geen stempel in je paspoort.

Bij de D1 t/m D3 wordt de proef totaal 3 keer gereden. Vanaf de D4 rijden we de proeven 2 keer. Dit kan wel eens anders zijn als dit overlegd is met je instructeur.

Bij de even proeven (2, 4, 6, enz.) zijn er Diploma proeven. Hieraan gekoppeld is ook theorie. Bij proef D2, D4, D6, D8 en D10 moet je bij de laatste keer rijden, ook theorie doen. Je theorie samen met de gereden punten zorgen voor je diploma! Na proef 10 hoef je geen theorie meer te doen.

Je kan de theorie en proeven vinden op de site van de Manege & Ruiterbond. https://manegeruiterbond.nl  en kijk anders ook even HIER

Heel veel plezier met het rijden van de proeven!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!