Activiteiten bij Stal Mansour

Equimanagement

Coachend leidinggeven, leidinggeven zonder dwang: het zijn allemaal competenties waar managers anno nu niet meer zonder kunnen. Wij helpen je graag deze competenties te versterken. Dat doen we met equimanagement, management met paarden – ‘equi’ staat voor paarden.  

Waarom met paarden?

Paarden hebben als kudde- en vluchtdieren de vaardigheid razendsnel aan te voelen wat iemands gemoedstoestand is. Paarden zien als het ware het 'zijn' achter de 'schijn'. Ze spiegelen onze instelling, houding, uitstraling en gedragingen en tonen zo al onze sterktes en zwaktes. Paarden zijn in hun reacties zo natuurlijk, oorspronkelijk, direct en eerlijk dat ze werkelijk objectieve feedback geven.   

Trainingsdag

Equimanagement is een effectieve en unieke vorm van training en coaching. Wij organiseren graag een trainingsdag voor je organisatie, afdeling of projectteam. Hierin leer je bijvoorbeeld een positie in te nemen – door beweging voor te doen, door goed vooruit te kijken – van leidende merrie of hengst. En je leert hoe je dat doet zonder macht of geweld. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Je werkt alleen staand en lopend naast het paard, we gaan niet op de paarden rijden.

Opzet driedaagse Training  

In deze driedaagse training doorlopen we een programma dat alle ruimte biedt aan invulling op maat. In de periodes tussen de trainingsdagen – ongeveer 14 dagen – reflecteer je op het geleerde en pas je het waar mogelijk toe in de praktijk. Elke trainingsdag is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Inclusief koffie en uitgebreide lunch.

Dag 1

  • We starten met een toelichting op coachend leidinggeven, ervaringsleren en op de eigenschappen van paarden.
  • Vervolgens gaan we aan het werk met het paard. Je ontvangt feedback van het paard op lichaamstaal, uitstraling en leiderschapsvaardigheden.
  • Na deze eerste kennismaking analyseren we de terugkoppeling van de paarden. We bepalen de sterktes en stellen vast waar de uitdagingen liggen.
  • Aan die uitdagingen gaan we in de volgende ronde werken.
  • Aan het eind van de eerste trainingsdag kijken we vooruit naar concrete werksituaties waarin je de nieuwe ervaringen in wil zetten.

Dag 2 en 3

  • In deze dagen blikken we terug op de ervaringen die je in de tussenliggende tijd hebt opgedaan.
  • We gaan weer aan het werk met de paarden, eerst weer 'los' en later ook aan de lijn.
  • Wanneer het nodig is, zorgen we bijvoorbeeld voor extra verdieping in coachend leidinggeven.

Wil je een aansluitend avondprogramma of in de buurt overnachten? Wij organiseren het graag voor je.

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven door Albert de Vries.

De driedaagse trainingen gaan door bij een minimaal aantal deelnemers van 6 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Wil je meer informatie, een offerte of meteen inschrijven voor de driedaagse training? Neem contact met ons op.