Stal Mansour

Nieuws & Agenda

Workshop boogschieten te paard

Activiteiten

Siem Budding 1

Sinds november 2018 geef ik trainingen in boogschieten te paard. Zelf heb ik in de afgelopen jaren regelmatig getraind met Christoph Némethy, Mihai Cozmei, Wojtek Osiecki, Ali Ghoorchian en Dimitar Trukanov. Deze trainingen zijn voor mij heel belangrijk geweest, om mijn eigen niveau als boogschutter te paard te verhogen en om het niveau waarop ik lesgeef te verbeteren. Wat ik leerde tijdens het trainen met hen, geef ik in mijn eigen trainingen weer door aan mijn eigen leerlingen. Tegenwoordig train ik af en toe samen met andere boogschutters te paard die op hoog niveau de sport beoefenen, zoals Wojtek en Jacques Horn.

https://siemhorsebackarchery.com/

Er zijn nu twee locaties met lespaarden waar ik lesgeef: Stal Mansour in Arnhem en speciaal voor kinderen bij de Ponyvriendjes in Lelystad. Verder geef ik les op locaties waar ik word uitgenodigd. Zo ben ik regelmatig in Wageningen, Wernhout, in Heerlen en op Texel.

Kijk voor de data en inschrijven in de jaarkalender 2024 

Filmpje van een training bij Stal Mansour

Trainingen waar je je voor kunt inschrijven, met of zonder paard, publiceren we op mijn facebook pagina als evenement. https://www.facebook.com/siemhorsebackarchery/ 

Op onderstaande foto’s van een training bij de Paardenplaats in Dronten kun je zien hoe we tijdens een eerste training te werk gaan. 

 

 

p7167622 2

p7167697 2

 

 

dsc2860 1

Privé trainingen met jouw eigen paard op jouw eigen locatie zijn altijd mogelijk, net als demo’s. Neem daarvoor gerust contact met ons op. 

De training

Iedere training begint met een training te voet (grond training). Dit is bedoeld om je de goede techniek aan te leren en/of te verbeteren.

Sinds 2022, leer ik nieuwe studenten de slavische techniek aan. Ik schiet nu zelf meer dan twee jaar met deze techniek en heb besloten dit ook aan mijn studenten te leren omdat dit een simpelere en snellere techniek is dan de andere technieken waar ik eerst mee schoot.

In mijn blog kun je lezen dat voor mij de overstap naar deze techniek heel goed heeft gewerkt https://siemhorsebackarchery.com/2021/09/10/skirmish-104-445-points/

Ik kan je ook de Hongaarse manier van schieten aanleren, ook wel de drie vinger techniek genoemd. Hierbij houdt je de pijlen in de booghand. Ook verschillende duim technieken, waarbij je meestal vanuit de quiver schiet, kan ik je aanleren. Zelf heb ik met verschillende technieken en bogen op de verschillende wedstrijdbanen geschoten waardoor ik je goed kan helpen met verschillende technieken, al naar gelang jouw wens.

Daarna gaan we te paard. We kijken rustig naar jouw paard en de mogelijkheden. Tijdens mijn training heb ik altijd aandacht voor jouw positie en balans op het paard. Mocht je hier specifieke vragen over hebben, laat me die dan vooral weten!

Mocht je in de toekomst wedstrijden willen rijden in het buitenland, dan kan ik je hierbij helpen. In mijn blogs, die je ook op deze site kunt terug vinden, kun je meer lezen over mijn ervaringen.

Ik ben zelf Europees Kampioen IHAA Horseback Archery Eventing over alle leeftijden en heb vier wereldrecords op mijn naam staan. Ik heb de HA8 grade volgens de IHAA standaard. Dit is de op een na hoogste grade ooit behaald, ik heb alleen Mihai Cozmei boven me. Op de Kassai Wereldranglijst 2022 sta ik op de eerste plek in de quiver load techniek. Ik ben dus een ervaren wedstrijdruiter!

Veiligheid

Tijdens het boogschieten en het paardrijden is veiligheid van groot belang. En in de combinatie van de twee sporten natuurlijk ook! We nemen dan ook de tijd om je de veiligheidsregels uit te leggen. Mochten wij tijdens de training vinden dat we jouw veiligheid, de veiligheid van andere deelnemers of de veiligheid en het welzijn van onze paarden niet kunnen waarborgen, dan behouden we altijd het recht de training met jou stop te zetten.

Ook jonge kinderen kunnen het boogschieten te paard bij ons leren. Het is dan wel de bedoeling dat ze goed luisteren met het oog op de veiligheid.

Kijk voor de data en inschrijven in de jaarkalender 2024 

Vragen?
Siem: +31623902951
Jouke: +31636034546