Onze afspraken

We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons plezier heeft, kan genieten van het rijden én van onze mooie manege. Voor de veiligheid en gezelligheid hebben we hier aantal afspraken op een rij gezet.

Afzeggen van je les

Ben je ziek, dan rekenen we je les niet door. Beterschap! Geef je het wel aan ons door? Afzeggen om andere redenen doe je minimaal 24 uur van tevoren. Zeg je niet af, of ben je te laat met afmelden? Dan rekenen we de les wel door.

Je kaart en abonnement

Heb je een 10-urenkaart? Na de 10e les of het verlopen van de kaart wordt er automatisch een nieuwe kaart aangemaakt. Bij een 20-urenkaart is dat na het 20e uur of het verlopen van de kaart. Je kunt altijd op kantoor vragen wat de stand van je kaart is.

Abonnement verlengen of opzeggen

Je abonnement loopt stilzwijgend door. Verlengen hoeft dus niet. Wil je het abonnement opzeggen? Doe dat dan schriftelijk een maand vóór de einddatum van het lopende abonnement.

Leskaarten in de zomervakantie

In de vakantieperiodes hebben we speciale afspraken over de geldigheid van de leskaarten. Voor die periode liggen bij de receptie formulieren waarop je de vakanties ruim van tevoren kunt aangeven. Ook kun je dan aangeven wanneer je lessen wilt inhalen.

Kleding en schoenen

Begin je met rijden? Dan zijn voor de eerste lessen regenlaarzen en een makkelijke joggingbroek voldoende. Als je gaat rijden is een veiligheidscap altijd verplicht. Voor de eerste lessen kun je er eentje lenen bij de receptie.

Voor onze meer ervaren ruiters zijn rijlaarzen of chaps verplicht. In de manege en rond de stallen zijn voor bezoekers dichte schoenen verplicht. Daar mag je dus met teenslippers of sandalen niet komen.

Gewicht en lengte

Ben je zwaarder dan 90 kilo of langer dan 2 meter? Dan kun je bij ons lessen volgen in longeren, mennen, freestyle of grondwerk. Zelf rijden is dan helaas niet mogelijk. Dat is vanwege het welzijn van onze paarden – we weten dat onze paarden geen ruiters kunnen dragen die boven deze grens uitkomen.

Je hond meenemen

Honden zijn welkom op ons terrein tussen 9.00 en 19.00, zolang je ze aangelijnd houdt en goed onder controle hebt. Buiten deze tijden lopen onze eigen huisdieren los.