Paardrijden bij Stal Mansour

Afspraken

Onze afspraken

We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons plezier heeft, kan genieten van het rijden én van onze mooie manege. Voor de veiligheid en gezelligheid hebben we hier aantal afspraken op een rij gezet.

Afzeggen van je les

Kun je niet komen of ben je ziek? Zeg je les dan 24 uur van tevoren af. Je kunt de les dan later in het kwartaal inhalen, of zelfs in het kwartaal erop.
Zeg je niet af, of ben je te laat met afmelden, dan rekenen we de les wel door ongeacht de reden waarvoor je je afmeld.

Afzeggen van een buitenrit of andere activiteit

Buitenritten en andere activiteiten verschuiven is voor ons een stuk lastiger. Je betaalt daarom van tevoren (via automatische incasso of overschrijving).

Kun je toch niet, dan hebben we deze afspraken:
- Zeg je een maand van tevoren of eerder af, dan krijg je het hele bedrag terug.
- Zeg je tussen een maand en 1 week van tevoren af, dan krijg je 50% terug.
- Zeg je tussen 1 week en 1 dag van tevoren af, dan krijg je 25% terug.
- Zeg je op de dag zelf af, dan krijg je niets terug. Doe het dus op tijd!

Je les tijdens vakanties en feestdagen

Goed nieuws: lessen gaan bijna het hele jaar door! Alleen op de beide pinksterdagen, beide paasdagen, koningsdag, met hemelvaart, op beide kerstdagen en nieuwjaarsdag niet. Op elke andere dag zeg je gewoon op tijd af als je niet komt.

Lessen kúnnen vervallen of verschuiven

Gebeurt er iets, hebben we veel lesafzeggingen of is er een evenement, dan kan het zijn dat we lessen moeten verschuiven. Of zelfs moeten afzeggen. Bij code oranje of rood, bijvoorbeeld. We melden dat hier op de website en – in geval van overmacht – via mail, whatsapp, telefoon en/of voicemail.

Je abonnement

Je hebt bij ons standaard een kwartaalabonnement. Een kwartaal bestaat uit 3 maanden en begint op 1 januari, op 1 april, op 1 juli en op 1 oktober. Zo’n kwartaalabonnement is bij ons – jawel! – een half jaar geldig. Elk kwartaal krijg je een nieuw abonnement, dat 2 kwartalen geldig is. Het eerste kwartaalabonnement – van januari tot en met maart – mag je dus tot en met juni ‘oprijden’. Ruim de tijd om je lessen in te halen. Aan het eind van elk kwartaal maken we automatisch een nieuw abonnement voor je aan.

Wil je per maand betalen? Dat kan, maar alleen met een automatische incasso. Die vraag je via mail bij ons aan.

Abonnement verlengen of opzeggen

Je abonnement loopt stilzwijgend door. Verlengen hoeft dus niet. Wil je het abonnement opzeggen? Je opzegtermijn is een maand. Wanneer je opzegt, vervallen alle niet gereden lessen binnen dat abonnement per opzegdatum.
Zorg dus dat je de lessen hebt opgereden van het huidige kwartaal en het kwartaal daarvoor! We discusiëren hier niet over.

Je kleding en schoenen

Begin je met rijden? Dan zijn voor de eerste lessen regenlaarzen en een makkelijke joggingbroek voldoende. Als je gaat rijden is een veiligheidscap altijd verplicht. Voor de eerste lessen kun je er eentje lenen bij de receptie. Zorg ervoor dat je in je kledingkeuze rekening houdt met het weer: we rijden vaak in de buitenlucht. Ook onze overdekte rijbaan heeft geen isolatie of verwarming.

Voor onze meer ervaren ruiters zijn rijlaarzen of chaps verplicht. In de manege en rond de stallen zijn voor bezoekers dichte schoenen verplicht. Daar mag je dus met teenslippers of sandalen niet komen.

Gewicht en lengte

Ben je zwaarder dan 90 kilo of langer dan 2 meter? Dan kun je bij ons lessen volgen in longeren, mennen, freestyle of grondwerk. Zelf rijden is dan helaas niet mogelijk. Dat is vanwege het welzijn van onze paarden – we weten dat onze paarden geen ruiters kunnen dragen die boven deze grens uitkomen.

Je hond meenemen

Honden zijn niet toegestaan op ons terrein.  

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze afspraken nog vragen, kijk dan even in ons overzicht van veelgestelde vragen. Wie weet staat die van jou er wel tussen!