Stal Mansour

Nieuws & Agenda

Binnenkort bij ons op stal

We gaan weer carrousel rijden! En de uitslag is !!!!

Carrouselfoto 768x570       Klik hier voor de uitslagen!!

Door de Manege & Ruiter Bond is een Online Carrousel Competitie opgezet!

We kunnen met verschillende groepen mee gaan doen!

Lees hier alle belangrijke wetenswaardigheden.

Meer nieuws volgt zo snel mogelijk, wil je mee doen?

Stuur ons even een mailtje!

Stal Mansour en Corona herfst 2021

Corona….

Zoals jullie allemaal hebben meegekregen zijn er op 28 november 2021 weer nieuwe maatregelen nodig (en ingegaan) om de pandemie klein te krijgen.

Deze maatregelen raken alle mensen en organisaties, ons dus ook.

In het kort voor ons als ruiters:

Binnen en buiten sporten / paardrijden is toegestaan, ook in groepen voor alle leeftijden, wel moet de QR code getoond worden en mag het alleen tussen 05.00 uur en 17.00 uur.

Na 17.00 uur mogen we dus geen les meer geven.

Om te zorgen dat jullie allemaal toch kunnen blijven rijden hebben we de volgende veranderingen bedacht:

  • Er worden tussen 9.00 uur en 16.30 uur extra lessen gepland zodat we om 17.00 uur klaar zijn.
  • Jullie kunnen inschrijven voor deze lessen via de app.
  • Als je je afmeldt voor een les dan graag zsm via de app, dan komt er automatisch weer een plek vrij voor iemand anders!
  • Hier en daar zal het iets schipperen zijn maar als we allemaal een beetje “meedenken” dan gaat dat zeker lukken.
  • Een groot aantal van jullie hebben al ontdekt dat het schema nu door Frieke wordt aangepast en schrijven zich al in….. Caro moet nog wel het personeelsrooster aanpassen, dus lesgevers kunnen nog verschuiven 😊
  • Mocht het niet lukken om een geschikte les te vinden dan graag even een mail of belletje.
  • Let goed op het niveau van de lessen. We zijn daar soepel in maar bij twijfel ook even een mailtje.

Maatregelen verder:

Alle bekende maatregelen gelden bij ons ook:

- 1,5 meter afstand houden, ook bij het poetsen en in de zadelkamer.

- De looproute naar de zadelkamer is weer éénrichting verkeer.

- In de zadelkamer niet meer dan 3 personen tegelijkertijd, in de pensionzadelkamer 1 persoon.

- Als je de foyer binnenloopt doe je een mondkapje op en laat je de QR code aan onze mensen zien.

- Veel consumpties afnemen in de foyer…..

MAAR… hoest je, ben je niet helemaal lekker; dan thuisblijven. Mail dan ook even dat je ziek bent, we rekenen de les dan niet door. We gaan ervan uit dat iedereen daar eerlijk in is.

Parkeren:

Zeker als er wat meer groepen te samen komen is het fijn als jullie de auto’s bij onze buren van het IFV parkeren. In de weekenden en op de avonden, als het weer mag, is dit een aanrader wanneer het wat drukker is.

Op en afzadelen van de paarden / pony’s:

Graag zuinig zijn met de zadels en hoofdstellen, hang ze ver uit de buurt van de paarden, ze knagen er aan of duwen de zadels van de stangen.

Eerst spullen halen, dan paarden halen of laten brengen dan poetsen en zadelen.

Afzadelen andersom, spullen eraf, denk aan de beenbescherming, dan paard nazien, hoeven doen en loslaten. Daarna zadels / hoofdstellen opruimen en de borstels opbergen. Poetsplaatsen weer netjes achterlaten, mest weg en even vegen!

 Lijstjes hoofdstellen en zadels:

Op het grote bord in de gang tegenover de zadelkamer hangen twee A4tjes waarop de namen van de paarden en nummers van de hoofdstellen en zadels. Graag even checken als je het zadel en hoofdstel meeneemt uit de zadelkamer.

Aanpassingen tarieven:
Kijkende naar 2022 zullen we toch ook de tarieven van de lessen weer moeten aanpassen.

Komende week komen de nieuwe tarieven op onze site te staan, bij vragen zien we graag een mail van jullie.


Nieuwe paarden:

Al even op stal maar nu voor iedereen, we hebben Stass en Kamira kunnen ruilen voor Lyone en Cass.

Ook 2 merries maar wat makkelijker en fijner te rijden! Paarden staan nog op boxen en hebben omdat ze geschoren waren deze winter nog dekens op.

Kilo’s

Het zou fijn zijn als jullie je gewicht willen doorgeven (via de mail) zodat wij dit kunnen noteren in ons systeem “Manegeplan” Dit systeem geeft ons namelijk aan wie wel of niet op een bedacht paard kan rijden. Uiteraard heeft daar verder niemand inzage in en is het geheel vrijblijvend (maar wel erg fijn voor de paarden!)

Gesloten:

Op kerstavond stoppen we om 17.00 uur.

1ste Kerstdag zijn we geheel gesloten.

2de Kerstdag zijn we open voor pensionklanten.

Oudejaarsdag zijn we vanaf 17.00 uur gesloten.

Nieuwjaarsdag geheel gesloten.

 

Ook met alle maatregelen wensen we jullie allemaal, namens ons allemaal, nu alvast een fijne Kerst en een paardenvol 2022 toe!

 

Tarieven en abonnementen / Nieuwe tarieven voor 2022!!

Kom je vast bij ons rijden, dan sluiten we een lesovereenkomst met je af. Daarvoor krijg jij van ons – als onderdeel van de Manege & Ruiter Bond (M&RB) – je eigen M&RB-ruiterpaspoort, inclusief interessante kortingen op lessen, buitenritten en evenementen. Je ontvangt 4 keer per jaar het M&RB-magazine, bomvol informatie voor manegeruiters. In je M&RB-ruiterpaspoort houden we je vorderingen bij en je kunt ermee aan de D- en V-proeven meedoen. Bovendien ben je meteen verzekerd: met de lesovereenkomst val je onder onze ongevallen- en WA-bedrijfsverzekering. Meer over de M&RB lees je hier. 

De lesovereenkomst is in de vorm van een abonnement. Wat je betaalt voor het abonnement, hangt af van je leeftijd en hoe vaak je rijdt. Voor de overeenkomst zelf betaal je jaarlijks € 20,00

Let op: voor beginnerslessen (jeugd en volwassenen) hebben we nu tijdelijk een wachtlijst. Voor de meer ervaren ruiters (recent minimaal 40 lessen gehad) zijn er nog een aantal plaatsen.

Tarieven   

Abonnementen
Onze abonnementen lopen per kwartaal. Daarvoor krijg je 13 lesuren – of als je kiest voor 2 keer in de week rijden, 26 lesuren. Je kwartaalabonnement is een half jaar geldig. Je hebt dus alle tijd om lessen in te halen. In onze afspraken lees je alles over duur en geldigheid van je abonnement.

Afwijkende tarieven

Heb je een eigen paard? Rijd je 2 keer per week of meer? Ben je in het bezit van een GelrePas? Dan gelden voor je abonnement afwijkende tarieven.

De nieuwe tarieven voor 2022!

Download alle tarieven

 

Onderlinge wedstrijden M&RB de D proeven 2021

M&RB wedstrijden 2021  Inschrijven voor 28 november en 18 december. En de Startlijst 281121 Lees verder.

Lees meer...

Welzijn van onze paarden en pony's

Dat het welzijn van onze paarden en pony's bij ons hoog in het vaandel staat is voor jullie geen nieuws. We proberen met onze bewegingsstal de paarden veel beweging en vrijheid te geven die ze van nature nodig hebben.
Daarnaast zorgen we dat de paarden rond de 2 uren per dag in de lessen lopen en zijn de tandarts, fysiotherapeut, zadelpasser en hoefsmid regelmatig aanwezig om het werk voor de paarden zoveel mogelijk comfortabel te houden.
Verder houden we bij het indelen van de paarden op het planbord rekening met het niveau van de paarden, de ruiters en de lessen. De indeling wordt gaande de dag regelmatig herzien op basis van onder ander afzeggingen van ruiters.

Ook beschermen we onze paarden voor overbelasting door wat minder springlessen te geven of door waar nodig de intensiteit van de les aan te passen. De gewichten van de ruiters limiteren we aan de hand van wetenschappelijke tabellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een paard maximaal 15% van zijn eigen lichaamsgewicht als extra gewicht kan mee dragen.

Wij hebben de gewichten van de paarden genoteerd in een tabel. In deze tabel hebben we rekening gehouden met bouw, leeftijd en trainingsniveau van het paard en daar is het maximum toelaatbare gewicht van de ruiter bij berekend.

Onze vraag aan alle ruiters:
Zie je dat je ingedeeld bent op een paard of pony, kijk dan even of je gewicht niet boven het maximaal toelaatbare gewicht uitkomt dat bij het paard of de pony staat. Kom je daarboven overleg dan even met de lesgever. Heb je vragen over de tabel dan kun je natuurlijk altijd bij ons even langs komen.

Helaas kunnen wij met de paarden die we nu hebben geen ruiters laten rijden die zwaarder zijn dan 90 kilo of langer zijn dan 2 meter. In dat geval kun je bij ons lessen volgen in longeren, mennen, freestyle of grondwerk. Later dit jaar komen daar lessen paardenbehendigheid (mountain/xtreme trail) bij. Mocht je hierover vragen hebben, kom daar ook gerust mee bij ons.

Klik hier voor de Tabel

Gebruik nu een app uit de appstore of playstore voor al je afspraken of afzeggingen!

Gebruik nu een app uit de appstore of playstore voor al je afspraken of afzeggingen en binnenkort meer!

Intalleer uit je appstore of playstore: Klik hiervoor op deze KNOP scan de QR code en instaleer direct "Manegeplan"   

Voor het maken van afspraken en het afzeggen van de lessen kun je nu dus deze makkelijke app gebruiken. 

Fijn als je direct bij "Gegevens" even controleert of alles goed staat, zo niet dan even aanpassen en verzenden.

Mocht het niet lukken dan kun je altijd even mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes en tot apps!

 

 

Kouder weer

Ja, het is winter, of gaat het zo worden!!! 

Paard en ponyrijden is een buitensport, ook al hebben we een dak boven ons met de lessen, het is toch net zo koud als buiten. 
Dat betekend goed aankleden; veel laagjes over elkaar. 
De lessen passen we soms een beetje aan omdat we uit ervaring weten dat met name de jongere kinderen zich toch niet warm genoeg kunnen houden tijdens het rijden. 
De inhoud van de les kan dan anders zijn. Bijvoorbeel wat korter en meer aandacht voor het opzadelen, of rijden, of theorie in de theorie ruimte..
 
Hebben de paarden het koud in de bewegingsstal?
Lees hier een compleet artikel waarin wordt uitgelegd waardoor de paarden 24/7 buiten kunnen staan zonder dekens.

Instructie filmpjes Stal Mansour

Hieronder een paar instructiefilmpjes.

Steeds vaker merken we dat jullie meer behoefte hebben aan een goede uitleg over bijvoorbeeld het omdoen van beenbescherming.

Kijk deze filmpjes rustig door, mochten er dan nog vragen zijn dan horen we die graag.
          Beenbescherming aanleggenKijk hier voor de uitleg over het omdoen van beenbescheming. 

   Juiste plek voor de SingelKijk hier om te zien waar het zadel moet liggen op de paardenrug.

Beugels op maat makenKijk hier en je krijgt een complete uitleg over het op maat maken van de beugels.

OpstijgenKijk hier en je krijgt een complete uitleg over het opstijgen.

Kijk hier voor de uitleg van de paardenknoop.

Geplande buitenritten 2021

Buiten Ritten door Landgoed Warnsborn / Nationaal park de Hoge Veluwe / Planken Wambuis:

Momenteel zijn al onze ritten erg vol. 

De Hoge Veluwe en Warnsborn ritten kunnen jullie als aangesloten ruiter van Stal Mansour zien in het klantenportaal en daar kun je ook inschrijven.

Ruiters die niet aangesloten zijn kunnen zich opgeven (bij plaats) door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Graag daarbij de gewenste dagen en uren aangeven, wij kijken dan of er een plekje voor je vrij is.

Belangrijk:
Stappen, draven en galoperen moet geen probleem zijn, daarnaast erg belangrijk dat er nog recentelijk gereden is.
Als wij twijfelen aan deze eisen dan kun je niet mee op de buitenrit.

Ponykampen 2021 Let op "Nieuwe opzet" (Ook volwassenen!)

PK 2020 2

 

Juli 2021
Gezien de huidige maatregelen voor de Corona Crisis kunnen we nu aangeven dat de Ponykampen dit jaar wel kunnen doorgaan......
Natuurlijk met een aangepast programma in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. Zo zal het nachtje blijven slapen dit jaar niet doorgaan, maar wel een bonte avond.
Op deze site en middels onze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte.

Ponykampen bij Stal Mansour

Zoals elk jaar organiseren wij dit jaar ook weer Ponykampen!!

We hebben de kampen na vele verzoek wel in een nieuw jasje gestoken……!
De weken zijn namelijk nu op rijniveau ingedeeld. We kunnen daardoor gerichter alle ruiters goed begeleiden en hopen op deze manier iedereen een leerzame en vooral plezierige week te kunnen bieden! We hebben voor elke week weer leuke bijzondere activiteiten zoals buitenritten rijden, voltigeren, freestylen, longeren, zonder zadel rijden en zo nog heel veer meer!!
Vooralsnog zijn het dagkampen, en gaat het slapen (nog) niet door…

De weken zijn ingedeeld als volgt:  (Klik op de Week..om in te schrijven

Week 1      VOL
26 juli t/m 30 juli Geen rijervaring, Veulentjesles, Basisles
Week 2      1 plek
2 augustus t/m 6 augustus VOLWASSENEN > 18 jaar.
Week 3      VOL
9 augustus t/m 13 augustus Gevorderd Jeugd 14 jaar t/m 18 jaar
Week 4      9 plekken
16 augustus t/m 20 augustus Geen rijervaring, Veulentjesles, Basisles
Week 5     VOL
23 augustus t/m 27 augustus Half gevorderd, Half gevorderd+
Week 6     VOL
30 augustus t/m 3 september Half gevorderd, Half gevorderd+

Kosten: €280,00 per persoon.
Mocht je twijfelen welk niveau het beste bij je past, vraag het dan even na bij je instructeur of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

PK2020 1

 

Mansour Horsemanship Weekend

Zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus 

Afgelast ivm corona

 

Wij komen in 2021 terug met een mooie editie van het HorsemanShipWeekend!

Boogschieten te Paard

Workshops

Lees meer...

En buiten de manege

Online en social

Kouder weer

Ja, het is winter, of gaat het zo worden!!! 

Paard en ponyrijden is een buitensport, ook al hebben we een dak boven ons met de lessen, het is toch net zo koud als buiten. 
Dat betekend goed aankleden; veel laagjes over elkaar. 
De lessen passen we soms een beetje aan omdat we uit ervaring weten dat met name de jongere kinderen zich toch niet warm genoeg kunnen houden tijdens het rijden. 
De inhoud van de les kan dan anders zijn. Bijvoorbeel wat korter en meer aandacht voor het opzadelen, of rijden, of theorie in de theorie ruimte..
 
Hebben de paarden het koud in de bewegingsstal?
Lees hier een compleet artikel waarin wordt uitgelegd waardoor de paarden 24/7 buiten kunnen staan zonder dekens.

Volg ons op Facebook

facebook.com/manegemansour

En op Instagram

instagram.com/stal_mansour_arnhem

 

Stal Mansour logo