Stal Mansour

Meer dan een manege

Stal Mansour is veel meer dan alleen een manege. Zo steken wij veel energie in het inlevingsvermogen van de ruiter in het paard. Want als jij ontdekt wat je paard van jou nodig heeft, dan zal je paard eerder doen wat jij van hem vraagt.

Diervriendelijk

Dat we meer zijn dan een manege, zie je aan de activiteiten die we organiseren. Zoals de Juniordag waar kinderen met alle facetten van paardrijden in aanraking kunnen komen. Of de crosslessen en onze menweekenden, waarin je leert mennen via een diervriendelijke methode. En dat zie je aan onze trektochten, waarin je de kans krijgt 3 dagen lang een bijzondere band op te bouwen met je paard.

Je ziet het ook aan onze bewegingsstal – een natuurlijke manier van samenleven voor onze 50 paarden en pony’s. In 2005 startten wij hier als eerste manege in Nederland mee. Nog altijd leiden we graag collegabedrijven rond om te laten zien wat volgens ons paardenwelzijn is.

Dat wij veel gebruik maken van onder ander de Irwin-methode, sluit niet uit dat we om ons heen blijven kijken. Geregeld zoeken we de middenweg op: het praktische midden tussen zo natuurlijk mogelijk rijden én de dagelijkse praktijk van een manegebedrijf.

Familiebedrijf

We zijn een echt familiebedrijf en bestaan al sinds 1959. Indertijd opgericht door de ouders van Rik, is Stal Mansour nu alweer een hele tijd in handen van Caroline Neys en Rik Steijn. Sinds 1972 vind je ons op de huidige locatie: direct aan de mooiste natuurgebieden van Nederland, zoals Nationaal Park De Hoge Veluwe, Warnsborn en nabij Planken Wambuis en de Posbank.

En vraag jij je af wat Mansour eigenlijk betekent? Dat is Arabisch voor ‘degene die overwint’. Laat dat nou volgens ons degene zijn die zijn of haar paard op de juiste manier weet te ondersteunen.

 

Vrij rondlopen

In een bewegingsstal leven paarden en pony’s op natuurlijke wijze in een groot losloopgebied samen. Zo’n stal heet ook wel een HIT-actiefstal, of kortweg actiefstal.

Image
Image

Onze paarden

Ze hebben allemaal een heel eigen karakter: sommige van onze paarden zijn rustig, andere juist lekker levendig. Maar stuk voor stuk zijn ze betrouwbaar en zitten ze goed in hun vel.

Locatie en faciliteiten

Midden tussen de bossen, hebben we een bijzondere locatie waar volop ruimte is voor onze bezoekers, ruiters en paarden. Kom eens kijken!

Veulentjeslessen voor kinderen tussen 5 en 8 bij Stal Mansour in Arnhem
Image

Samenwerking en certificering

Een veilige en prettige manege voor ruiter en paard: dat dit ons ernst is, zie je aan onze certificeringen en onze samenwerkingen. Zoals de Manege & Ruiter Bond (M&RB).

Pestprotocol

Het gebeurt gelukkig niet vaak maar vanwege de grote impact van pesten voor betrokkenen willen we als Stal Mansour een duidelijke lijn uitzetten om op gelijke manier om te gaan met pesterijen.
 
Pestprotocol bij Stal Mansour in Arnhem