Stal Mansour

Nieuws & Agenda

Kinderendurance Zuid Veluwe op 2 april 2023

Kinderendurance Zuid Veluwe OP 2 April 
 KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST 

 KIJK HIER OM DE SITE / REGELS TE BEKIJKEN.

Op zondag 2 april wordt er voor de 4e keer een ontzettend leuk evenement georganiseerd door Kinder Endurance!
En het allerleukste daarvan is… Elke jeugdruiter van Mansour t/m 17 jaar kan hieraan mee doen!!

Wat is Endurance?
Endurance is een fitheidstest voor paard en ruiter, die vele kilometers afleggen door bosgebied.
Bij Kinder Endurance geldt de snelste tijd echter niet. Daar wordt enkel gekeken naar de fitheid van de pony en is het uitrijden van de wedstrijd het meest belangrijk. Iedereen die goed voor zijn of haar pony zorgt en alle kilometers netjes heeft afgelegd krijgt een prijs! Daarnaast zijn de afstanden die gereden kunnen worden ook korter, vaak tussen de 4 en 15 kilometer.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Basisruiters gaan samen met 1 begeleider die de pony vasthoudt, 4 kilometer afleggen door het bos. Een echte bosrit dus!! Degene die jou begeleidt kan dus een vader/moeder/tante/oom/grote broer/zus(16+) zijn!  In het bos hangen bordjes waarop staat welke kant je op moet rijden. We starten in groepjes van 4, en er wandelt ook een begeleider van Mansour mee. Er wordt dus een echte startlijst gemaakt! De kosten bedragen €45,- Of  € 20,00+1 uur van de leskaart.

De half gevorderd, half gevorderd+ en gevorderde ruiters gaan de rit rijden van 9 of 16 kilometer, met een begeleider van Mansour. Sommige gevorderde ruiters zullen zonder begeleiding de rit mogen afleggen. Dit wordt uiteraard door ons ingedeeld. De kosten bedragen voor de 9 kilometer € 65,00 OF 2 lesuren van de leskaart + €20,- p.p. , de 16 kilometer € 79,00 OF 3 lesuren van de leskaart + € 20,-p.p.

Voordat de wedstrijd begint, worden de pony’s en paarden gekeurd door de dierenarts! Jij leert dus o.a. hoe je een hartslag meet van je pony/paard en waar je goed op moet letten voordat je een lange afstand rijdt.  Ook wordt na de rit jouw pony/paard weer gekeurd, en je leert hoe je je pony/paard goed na-verzorgt.

Programma;
De dag zal beginnen om 09.00uur, en tot een uur of 15.00uur/16.00uur duren. De 4 kilometer ruiters starten in de ochtend, hier is aansluitend een prijsuitreiking voor. Voor de andere ruiters zal de prijsuitreiking aan het einde van de dag zijn!

Op de website van Kinderendurance staat alle informatie over deze gezellige en leerzame dag. Mocht je toch nog vragen hebben, horen we deze graag!

** LET OP** Opgeven gaat via ons, dus NIET via de website van KinderEndurance !

** Er zijn 2 april 2023 GEEN andere lessen.

** Er kunnen nog een aantal wijzigingen komen in het programma, tegen die tijd zullen we dit uiteraard melden.

Doe je ook mee?? Schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !! Vermeldt daarbij bij wie je graag in het groepje rijdt, en hoeveel kilometer wilt gaan rijden. Bij de 4 kilometer graag vermelden wie jouw begeleider is(mama,papa bv.).

Wij zullen hier dan een passende indeling voor maken!